Država gradi pruge investitorima umesto građanima

Zbog čega država ubrzano radi na izgradnji i rekonstrukciji železničkih projekata koji su godinama bili "na leru"

Ostavite komentar


  1. Svi investitori na svetu zahtevaju dobru putnu i železničku infrastrukturu. Uostalom zar nismo, u sporazumu sa Fiat-om, potpisali izgradnju auto-puta i revitalizaciju pruge Beograd – Bar i čak insistiranje na kupovini luke Bar. Da. Čak će metro linija od Vukovog Spomenika do Aerodroma Nikola Tesla omogućiti veći i bezbedniji prevoz putnika u oba smera. Svedok sam (radim na recepciji) da Taksisti ne da deru nego i bukvalno pljačkaju (otimaju im novac, robu i pasoše) nesretnim putnicima.

  2. Zar list Danas nije novina nas koji dobro vidimo šta vlast radi

    Ali već nekoliko puta ovih dana na razne volšebno načine moje komentare nećete da objavljujete.
    Ostao je još KORAKS..

  3. Kao mlad arhitekta, radeći konkurs za Novobeogradsku železničku, Autobusku stanicu i okolne blokove, predvideo sam takvu prugu, za koju je, uostalom, i ostavljen koridor. Kasnije je u tom prostoru izgrađeno nekoliko poslovnih zgrada trgovina (za domaće ljubimce, na pr.). Ali modernizacijom železnice u Srbiji, tako bismo imalidi rektnu železničku vezu sa aerodromom iz bilo kog mesta u Srbiji. Ne mogu kritikovati sve poteze ove vlasti, ako predlog smatram dobrim. U ova pravna pitaja vlasništva se ne razumem toliko, sem što bi mi bilo logično da je pruga, a i strateški aerodrom, u vlasništvu države.

  4. Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu kaže da je dobro da država izgradi prugu Surčin-Novi Beograd i da je pokloni gradu Beogradu kako bi imao koristi od ostvarenih prihoda. Savršeno, zar ne, naročito kada se baci pogled na niški aerodrom u koji su ulagale nišlije, a beograđani nas napljuvaše što ne želimo da im ga poklonimo. Dobro je da se gradi, ali nekad beograđani treba da imaju dušu i da ne otimaju baš sve, jer se i onako državni novac najviše sliva u beogradsku kasu, pa će ići dovoljno i od te pruge jer ŽS imaju sedište u Beogradu. Ne znam ni jedno republičko preduzeće koje ima centralu van Beograda…

    1. odakle ti ideja da bas svaki beogradjanin zeli niski aerodrom?

  5. Okupatori uz pomoc okupacione vlasti koji rasprodaju resurse uz odredjeni procenat. Zar stvarno mislite da im neko pravi prugu iz vlasti sto ih vole ne vec zato sto imaju svoj procenat u tom poslu. Ako Makron u tom poslu ima 10 posto presednik sigurno ima 5. Koga boli ona stvar za sirotinju sutra cekajte eps telekom vode sume toplane i sve sto se moze prodati pa kad prodas sve ides kod vulina i vojsku da cuvas bogastvo stranih investitora jer svoje vec odavno nemamo nista. Zalosno i jadno al i okupatorski danas je mirodjija te politike sa ostalim okupacionim listovima.

  6. Kojim to „državnim parama“ špekulišu SNS-ovci u želji da grade pomenute pruge za strane ekonomske porobljivače Srbije kada država NEMA svojih para? Pare su građana, koje držva otima pljačkom preko sve većih poreza, kroz smanjenje plata i penzija, urušavanja zdravstva i socijale itd. A državu u slučaju Srbije, nažaloszt ne predstavlja NAROD nego šaka vlastodžaca koja se raznim manipulacijama, obećanjima i čistim lažima, a verovatno delimično i krađom glasova jer ih je glasalo samo oko 25% u biračke spiskove upisanih glasača, dokopala vlasti. Pa sada AV, kao onaj „cuveni“ francuski kralj umišlja -držva to je ON! Nedostaje samo još da umisli da je ON bogom dat, mada tom mišljenju teži i naš nesećni partijarh Irinej! Osim toga, neće država -čitaj nekolicina vlastodržaca vraćati dugove koji rastu svakodnevno, dobrim delom i zbog megalomanije vlastodžaca, (npr. BG na vodi, atoput Šiptarima od Niša do Šiptarije isl.) nego će kroz sve veće siromaštvo odricanjem često od bar jednog obroka dnevno, morati to da čini već osiromašeni narod. I još kada vlastodšci, priglupi da procene, shvate i ako treba kažu stranim porobljivačima NE, a verovatno i lakomi na eventualno (šta eventualno, SIGURNO!) ponuđeni mito kod tako značajnih poslova koji će strancima doneti milijarde a srpskom narodu ništa, onda se Srbija, polako ali sigurno, vraća u robovlasnički položaj sličan vladavini Turaka! Posle završenih studija u Nemačkoj, živim u toj zemlji već 57 godina (naravno povrmeno i u BG) i u stalnom sam kontaktu sa nemačkim inžerenjma, intelektualcima, privrednicima. Niko, ama baš niko od njih ne može da shvati da u Evropi postoje u 21. veku takve bitange, neznalice i nesposobnjakovići, koji plaćaju strancima, kao neki naši političari, koji velike pare za tobože novootvorena radna mesta koja su ONI predhodnih godina svojim neznanjem i pohlepnošću uništili, daju strancima! Naravno često uz bezbroj „tajnih ugovora“ (BG na vodi, prodaja JAT-a, prva prodaja železare u Smederevu Amerikancima, aerodrom BG itd. itd.) oni daju tim porobljivačima i još dodatne poklone, kao u članku pomenute pruge, a to sve na štatu naroda! Bože, ako te zaista ima, spasi srpski narod od ove pošasti zvane vlada jer sam narod, izgleda, je toliko zaslepljen i onemoćao da ne može to da učini sam! Prosveti i otrezni srpski narod dok ovi na vlasti totalno ne unište Srbiju!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.