Država gradi za 670 evra po kvadratu, a prodaje za 500

Biznis na domaći način: napravi skupo, prodaj jeftino

Ostavite komentar


  1. Ima tu vise stetnih elemenata u ovakvoj izgradnji.
    Prvo, zemljiste se daje besplatno, sto znaci da drzava u startu finansijski gubi odredjena sredstva, koja ce kasnije morati da prevail na ledja nekog drugog. Sledece je da na taj nacin unistava trziste. smanjujuci normalnu potraznju stanova. Odatle kao posledica se unistava i unistavanje gradjevinske operative. Baska sto se stvara sloj privilegovanih, zato sto ce samo odredjene „kaste“ imati mogucnost kupovine povoljnog stana. Cak ni, na primer, svi policajci nece imati pravo na to, zato sto u mnogim mestima se nece graditi ovi objekti. Naravno, pitanje je kako ce se praviti liste ljudi sa pravom kupovine.
    Da ne pominjem da oni koji ce „morati da se uklope“, gradjevinari, to ce uraditi smanjenjem kvaliteta radova i materijala.
    Populisticka, ali veoma stetna odluka.

    1. Lepo razmišljate za razliku od ovih iz vrha države, doneli su jedan nakaradan i štetan zakon koji favorizuje samo čuvare ovog sistema. Neće im ni to pomoći jer ima ona narodna „hrani ga da te ujede….“. Ne msilim da vređam časne pripadnike policije i vojske, samo skrećem pažnju na ovaj diskriminatorski i štetan zakon.

  2. A zašto samo korumpirani panduri i oficiri? Zašto ne samohrane majke ili očevi, zašto ne medicinske sestre, zašto ne automehaničari, železničari, vozači, hendikepirani, trgovci, deca poljoprivrednika,…..?

  3. Zasto njima jeftini stanovi.Nema vise komunizma.Na trziste kao ostali.Znaci AV priznaje opstu bedu daj ove da podmitim.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.