Država naredne godine očekuje rast od šest odsto, Svetska banka prognozira 2,9

Projekcija Svetske banke o padu srpske ekonomije razlikuje se od optimističnih prognoza Vlade, centralne banke i MMF-a

Ostavite komentar


  1. Ne čudi razlika u prognozama. MMF se opire na industriju a Vučić i patuljci na rast u državnom sektoru zbog pozajmljivanja novca.

    1. Ajde nam ti reci, posto sebe smatras za pametnu osobu. Ili treba da sacekas prvo upusrtvo od centrale da ti sugerisu. Cstoda ti ne bi zamarao svoje dve mozdane celije.

  2. Srbiju od svog postanka do danas je spasila Poljoprivreda i tako će biti još nekoliko narednih generacija.Te naše priče da će biti više od 6 procenata rasta i pobijanja 2 posto tvrdnje Evropskih naučnika nije tako.To su nagadjanja.Onda Davos treba da se ukine i u Beogradu da bude naučni skup za Privredu i u Beogradu da bude MMF i sve ostalo iz Brisela da se preseli u Beograd.Radnik i penzioner u Srbiji nema mesečnu platu-penziju za mesečni parking u Evropi.Dok je seljaka,ova ,,seljačka,, zemlja neće biti gladna i narod će opstati.I zahvaljući njemu je i varljivi socijalni mir u zemlji

  3. Subvencije koje je vlada dala ove godine, mislim na 100€ i 2 minimalca preduzetnicima je totalno ugrobarilo budžet za ovu godinu. Pa su se dosetili da protiv ustavno retroaktivno oporezuju frilensere, it sektor pa i ove sto šalju doznake i uzmu im pola. A lepo im govorio fiskalni savet da je to glupavo. Zbog ovoga plašenja svog naroda doznake će te da opadnu u narednom periodu jer nije normalno otimati pola. Inače onih 100€ je politička odluka foneeena pre izbora.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.