Država od penzionera uzela 612 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Meni nije jasno zašto i dalje trošimo više nego što zarađujemo, ako može neko ozbiljno i razložno da objasni. Mislim na budžet Srbije.

  2. Ma gde je tu sanacija Srpske banke od 150 miliona EUr-a pa onda Privredna banka Beograd sa preko 200 miliona eura koje plaća Agencija za osiguranje depozita i država, pa onda sanacija i štetq napravljena u KOmercijalnoj banci iz koje je zbog kostura koje odobrava SNS i koje prikriva otišao i Piker, Predsednik banke, pa Udbaška POštanska štedionica, a da ne govorimo o EPS-u koga izdržava država, Srbijagasu koji je koštao državu preko 1 milijarde EURa i još mnoge državne službe koje troše budućnost ove države i mladih u njoj. Penzioneri će morati da budu obeštećeni kad tad. Ovo je medju najgorim ikada vlastima izuzimajući MIloševića…

  3. kako se zove kad nekome nesto "uzmes" – bez njegove saglasnosti i dogovora kada ces uzeto vratiti? Otimacina.Nije "po zakonu".Nema veze.Promenices zakon.Srbija je "po zakonu" i opljackana.Zato, glasajmo za one koji nas nikada nisu lagali i varali.Tesko.

  4. Zaboraviuli ste da napišete koliko je dvehiljaditih uzela od penzionera kada je nelegalan kurs dinara (mislim 800din) proglašen za legalan preko nići (vreme bankiranja Poštanske štedionice i sl.)

  5. Bilo bi dobro da pisete "malo" o pljacki u vreme vlasti DS i njihovog "platise" Miskovica, a ne bi skodilo i da pisete "malo" o mafijaskim radnjama Djilasa . Pokazite da , osim antivucicevske kampanje, imate bar malo objektivnosti .

  6. A kada penzioneri dobiju spor na Evropskom sudu Država će morati da plaća. Država "to smo svi mi" (osim onih koji je vode). Mi ćemo plaćati. Mi koji ne upravljamo Državom. A oni koji upravljaju neće.
    Kako god okreneš, kada vodiš državu može ti se da oštetiš i penzionere i zaposlene i decu i odrasle i… ništa te ne dotiče dokle god si ubedljiv i imaš dobru "žvaku". Dok si na vlasti… može ti se.

  7. Nazalost i ako dodje do suda i vracanje OTETOG novca, vecina penzionera vise nece biti medju nama, oni nazalost NEMAJU VREMENA. Na ovo racuna i vlada posto vec 3 godine odbija da vrati oteto a ustavnom sudu jeNAREDILA da se povodom ovog ne izjasnjava kako bi ti penzioneri prirodnim putem nestali.

  8. Ако овој пљачки пензионера додамо пљачку запослених преко смањења плата, дневница и промена у закону у погледу минулог рада, затим "реформу" пореза на имовину физичких лица и коначно експресно убрзавање задуживања државе долазимо до истине о "успеху" владе и суфициту у буџету као и смањењу јавног дуга. О привлачењу страних инвестиција само толико да "инвеститорима" држава да толико пара да се сваком новозапосленом може исплаћивати плата наредних 2,5 година уз затварање очију о раду по 10-12 сати дневно супротно важећем закону о раду.

  9. Nekim penzionerima su uzeli i više od 10%. Meni su na primer uzeli 14%. Smatram da je to lopovluk par exelans. I sada svaki dan slušamo na televiziji laži, da penzioneri nikada nisu dobili više nego sada!!!. Sramota što ustavni sud se ponaša potlačeno. Svakako treba da se mi penzioneri obratimo Srazburu.

  10. Posebno perfidno je udeljenje penzionera. Pogodjeni penzioner treba dobiju makar obaveznice AIR Srbije i Železare.

  11. @Toni Hil, Nećemo mi da vraćamo, oni su toliko pokrali i da im oduzmeš samo deo, eto penzionerskih para. A tek pare koje su u inostranstvu iiihhiiiiii. BIA tačno zna i ko je nosio i gde su pare unazad 30 godina. E, od toga se prijatelju Toni može napraviti evropska Srbija. Dakle BIA će ili to vratiti ili i dalje sa njima sarađivati u mrcvarenju naroda.

  12. Opet ti Vučkoljube,nikako da shvatiš da je ovaj tvoj lubimac bio i u vlasti devedesetih kada je država najviše opljačkana.Zajam za Srbiju,piramidalne banke,hiperinglacija,izgubljeni ratovi i jošnogo toga.Sada se ubica(Vučić)vratio na mesto zločina da završi započeto.

  13. Da ponovim pitanje, zašto i dalje imamo deficit u budžetu Srbije, zašto su rashodi veći od prihoda.

  14. Nije ni cudo da penzioneri prolaze veoma lose kada ih prestavljaju nesposobni lideri sindikata koji primaju visoke plate koje ih uvek nateraju da klimaju glavama i izglasavaju stvari koje ne odgovaraju penzionerima.Ne zameram im jer bih ja isto kao i oni igrao u baletskoj prestavi labudovo,ili labudje jezero iako nemam nikakvog dodira sa baletom za tako visoku platu i ne bi me bilo briga za vise penzije kao sto ni njih nije briga.Pomenuo bih i lidera PUPS-a ministra bez portfelja koji to mesto ne zasluzuje jer ne poseduje potrebne sposobnosti koji se samo brine o svom dzepu i dzepu clanova njegove porodice i koji je pokazao da ga nije briga za penzionere.Da covek zna da pocrveni pod hitno bi trebao da podnese ostavku i ustupi mesto nekom mladjem i sposobnijem.

  15. To što su oteli deo penzija i nastavljaju sa time je jedno, ali to što su te otete pare bacali u rupe bez dna na razne gluposti i dugogodišnje dubioze državnih firmi je jednostavno stramota. Ovo liči na jednu vrstu genocida prema penzionerima, jer su im uskračene osnovne životne potrebe, hrana i lekovi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.