Država pogurala građevinsku industriju

Iza velikog skoka u izvedenim radovima u drugom kvartalu stoje više auto-putevi nego stanogradnja

Ostavite komentar


  1. Srpski komunisti slede svetli primer kineske gradjevinske industrije – milionski gradovi zvrje prazni ali komunisti ostaju na vlasti.
    Svrha gradjevinske industrije u Srbiji nije nesto izgraditi nego partija i njeni clanovi. Sve to krajnje podseca na boljsevicki *GUL-ag* model privrednog razvoja. Strava.

      1. u gladnom narodu srbije uglavnom nema komunista ali koliko vidim u politici su u vecini sve titovi pioniri

  2. Zorana sve bolje izgleda..a nije mi jasno kako Drobnjak opstaje? U cemu je tajna njegovog bitisanja?

  3. Drzava je pogurala Zvonka. Krenuo je kao kriminalac sa Kosova a sada gradi po celoj Srbiji.
    Cak i ono sto gradi nelegalno, kao na Kopaoniku, ne smeju da mu ruse dok se ne povrati investicija.

  4. Spavaš li mirno Gebelse? Ti si amater za ovu propagandu. Uzimaju kredit od Kineza, onda daju Kinezima da prave put, em plaćaju našim parama njima, pa onda, opet od naših para vraćaju i kredit Kinezima, a onda ponovo, našim parama koje uzimaju za putarine, sebi obezbedjuju legalnu kradju. Da ponovim, Gebelse, ti si bio amater.

      1. Kao iz matrice…!? Vozis li se ti zutim autobusima,ili crvene boje,kako si,po recima Gradske uprave,odlucio…? Verovatno ti fontana na Trgu Nikole Pasica,nije po istancanom ukusu…?!
        Kako li ces nazvati buduci put, ka Tirani…?

  5. A zasto uporno i samo stranci ? nase firme su u socijalizmu bile vrhunske, zasto sad nista ne mogu da rade ? Setite se smo nasih giganata po juznoj Americi, Bliskom istoku , npr. Energoprojekt i sl.

    1. Sa takvim vidom angazovanja lako se kradu i peru pare, a ovi su postali maheri u tome. Sve kao strane firme a kada se malo zagrebe sve sami domaci kriminalci ih vode (primer je Kosmajcev sin i ova mafija iz Kosovske Mitrovice).

  6. Ja u prvi mah pročitao „Država pogurala građevinsku mafiju“.
    Što ti je moć asocijacije…

  7. Voleo bi da cujem nekoga ko poznaje ovu oblast da iznese prave podatke: da li Ima javnog oglasavanja,ko sve ucestvuje u nadmetanju, Da li se podnosi legalna dokumentacija I da li je kod onih koji dobijaju poslove sve legalno ili Iz pomoc korupcijr I partijskih veza dobijaju poslove. Slucajno se bavim drugim delatnoscu I znam dobro kako to sve funkcionise u ovoj drzavi

  8. Danas AV otvara jos jedan autoput. Drugosrbijanci, autosovinisti i kvislinzi na aparatima…

    1. Vucic je drugobosanac,a cim napravi arnautima autoput za nis potpisuje izdaju naseg Kosova.

    2. Poštovani Kiki,da li možete da objasnite Vaše navode o „drugosrbijancima“Hvala.

  9. Ствар је проста, најлакше се „уграђивати“ у грађевинске пројекте, ту мафија свуда у свету ради а код нас су на власти па што да не. Ни речи о томе да највећи део пројеката одлази странцима сигурно уз масне провизије, да се задужују будуће генерације – ако их буде са овако бесловесном влашћу. Српска грађевинска индустрија је некада градила по Азији и Африци, сада босанска „уграђивачка“ индустрија успешно „сређује“ Србију да буде што мања, сиромашнија и што бетониранија.

  10. Bas razvise srpsko gradjevinarstvo.Rekose nasi da za nastavak izgradnje kinezi podizu ORA naselje za svojih 600 radnika.E ti kinezi pomazu srpsko gradjevinarstvo tako sto ce nasi gradjevinci da stoje ko rezerva i da gledaju kako Kinezi uz jutarnju smotru u svom ORA naselju svakog jutra krecu na trasu uz „borbene pesme“ kako im je AV blagodet dao.A ovo sto oni grade ovde a nasi proglasavaju remek delom u Kini je to p..dim.

  11. Ideja za poboljsavanje “ odlicnih “ statistickih rezultata ;
    Legalizacija gradjevinskih objekata , izgradjene na “ brzinu “ od strane “ nasih sns – r biznismena “ ( razne bate , tome , zelje , itd.) sa “ malim nedostatkom “ potrebnih papira ( par hiljada objekata , zgrada i vikendica u BG.) zbog ne azurnosti zamenika gradonacelnika i ekipe .
    i da ne zaboravimo “ kafanu na Balkanu “ odnosno Kopaoniku i sve sto “ Skijalistima Srbije “ padne „na pamet
    Pa i jos dozvoliti gradnje bazena ( ko zeli bez puno papira ) i eto ti “ zlatno zlatno doba „

    1. I dalje niko ne postavlja pitanje samorazumljivog privilegovanja vojske i policije kroz izgradnju jeftinih stanova samo za njih. To je jos jedan ostatak komunizma.

  12. Samo je privilegovinima i onima koji su spremni da daju procenat ovima na vlasti bolje. Prava istina je da najveci broj domacih gradjevinskih preduzeca u raspadu, nemamo vise ni iskusne inzinjere, ni gradjevinski radnik sa potrebnim iskustvima, o zanatlijama da ne govorimo. Mladi napustaju zemlju, a razlog je upravo taj, sto drzava uzme kredit od Kineza, pa onda posao dobiju kineske firme, a te iste firme ucenjuju nas kao podizvodjace da radimo na granici isplativosti samo da bi dobii neki posao i obezbedili kakve-takve zarade za radnike. U posao u gradjevinarstvu su usle firme mafijasa bliskih vlasti i one isto dobijaju poslove, a mehanizaciju i radnike unajmljuju od drugih isto po damping cenama. Tiha jeza. Da ne govorimo o tome da je ogromna kolicina prljavog i opranog novca usla u Srbiji koji se ulaze u stanogradnju, a to je verovatno novac Marka Milosevica, Karica i ostalih koji su opljackali Srbiju devedesetih i sada su uz klimanje glavom ekipe na vlasti ponovo vraca u zemlju. Zato na tim gradilistima pola radnika nije zasticeno i oni ginu kao muve, jer je cilj uloziti prljav novac, prodati stanove i uvesti ga opet u legalne tokove.

  13. Srbija je jedna od deset najvecih svetskih perionica novca. Taj novac je „vruc“ i trazi da odmah bude opran. Najbolji nacin je kroz gradjevinski sektor. E sad, Dinkic i Vucic misle da su mnogo pametni pa da su svi neuki ali neko to na Zapadu prati i sve ce stici na naplatu. Samo da se problem Kosova resi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.