Država raj za srednje kvalifikovani kadar

Izjava Ane Brnabić da je privatni sektor primamljiviji za radnike važi samo za najstručniji sloj

Ostavite komentar


  1. Da nisam pročitao ovaj vaš napis pojma ne bih imao kako stoji ta stvar sa platama…. Velike misterije sad nam otkriće veliki stručnjaci….

  2. Kakva bre strucnost u javnom sektoru? Pa mene je sluzbenica ubedijvala da podaci odstampani u pogresnom.polju na medjunarodnom obrascu ne znace da dokument nece vaziti i da ce mi ga sigurno priznati u.inostranstvu?!Tek na insistiranje ispravila je gresku. Sta da rade oni koji nemaju (drzavni) pravni fakultet,kad overe dokumenta, odu u.inostranstvo.i.budu odbijeni zbog „strucnog“ kadra?

    1. Ovakvu zemlju samo za poželet jer se neke struke veoma VELIČAJU npr medicinska SSS 50000 druga struka isto SSS 26-30000 žalosno i ko je ovde LUD ili ne obavešten.STRAŠNO.Zašto se ponižavaju daruga zanimanja i zašto ne zatvorite sve škole ili otvorite sve medicinske.

  3. Prava radnika su na apsolutnoj nuli ( -273 stepena C) narocito u privatnom sektoru. Radno vreme je uvek duze a narocito petkom, subota vrlo cesto radna, drzavni praznici se ne postuju a to sve nabrojano ne utice na povecanje plate. To ce da traje jos 5 do 10 godina dok ovo malo sirotinje ne pomre, jer je srpski radnik prisiljen da radi do smrti.

  4. Država Srbija je raj za Mafiju.
    Svaka država u svetu ima mafiju, samo u u Srbiji -mafija ima državu!

    1. Razumljivo , gradjani Srbije sa diplomama visokog obrazovanja, sa pravim diplomama o završenim studijama SU
      Najveća opasnost Vučiću , Brnabicki i ostaloj SNS BORANIJI!!!!

  5. Da li je neko obavestio Brnabu da joj upravo srednje kvalifikovani kadar odlazi iz zemlje. Svi dobri gradjevinci, elektricari, varioci, vozaci, tehnicari itd. beze za Nemacku, Austriju i Italiju. Ona kao i Kostunica nije obavestena. Doveli su Srbiju do raspada.

    1. Ana tugo mojih dana o Ana! Predsednice zalosno je ubedivati u nesto sto i ti Ana neverujes. Ana razgovaraj sa ljudima koji dnevno nemaju ni 100dinara da potrose. Ana zar podatak nije za uzbunu kad nam se rada samo 63000hiljade dece u Srbiji. Ana dobio sam unuku Veruj mi nisam znao koliko su osnovne stvari za bebu skupe od 350din cucula do 6000din obuca. Ana ako neverujes obidi decije prodavnice a ne sa tvojom platom vec sa minimalcem ili sa 30000din. Ana zivi sa obicnim ljudima zivot a ne previsokog sloja. Ana hvala ti ako slucajno ovo citas. Pa razmisli

    2. Država se raspala tokom devedesetih. Za oko, dušu, razum, stomak, raspad se ogoljava postepeno.

    3. Ali SNS zive bolje nego ikada u istoriji. Gledano iz ugla partije ili rodoslova porodica, oni zive bolje nego ikada.

      Nemaju oni vise od 30% glasaca danas! Usli su u amneziju strateski ili nesvesno

  6. Nisu sva javna preduzeca „jaka“ sa platama. Nisu svi EPS. U JP Srbijasume inzenjeri rade za 45-50.000, tehnicari za 30.000. Za minimalac radi skoro 20% zaposlenih…

  7. Možda bi A Brnabic bila upotrebljivi ja u tom srednje kvalifikovanom kadru , o kome Srbija VAPI, o kome ona govori bez bar i malo promišljenosti
    , u nastupu još jedne od brojnih svojih gluposti i nekompetentnosti ali prepotentnosti bez zadrške .
    Dakle „Našla se bila u čemu nije bila „, tako i Brnabić na mestu Premijera , velika sramota Srbije. …

  8. Ja kada sam konkurisao za posao kod privatnika morao sam perfektno da govorim engleski i po mogućstvu nemacki, racunare kao da Cu da se bavim programiranjem da ne nabraja vise dok drug koji se naravno preko partije zaposlio u ministarstvu nije znao ni e od engleskog o tacunarima da ne govorim ali mu je naravno drzava platila sve kurseve „usavršavanja“a o plati da ne lovorom koja je 30procenata veca

  9. drzavnim firmama je radno vreme striktno 8 sati,svaki minut prekovremenog je placen,ne radi se vikendom,placa se prevoz,godisnji odmor je 30 dana ….

  10. U gradskoj upravi Beograda je srednjoskolski kadar favorizovan i unapredjuje se na mesta rukovodioc pomocnik ili nacelnik jer se SP ravna prema sebi ravnima primer svercerke i magacionerke Cerovic iz sindikata koju je postavila sa kupljenom diplomom na mesto nacelnika dok se skolovani sikaniraju i proteruju ….ovancevic

  11. U ul. Izvorska 35 je centar za softverske i racunarske usluge gde se srednjoskolici obucavaju kod kumasina mladjanog od Milicka, sve se sazna. Izvorska 35 je central kriminala i botova….Zis.

  12. Pa i Vucic je tvrdio da je u Srbiji raj jer je jeftina radna snaga, kad opa, nakon pet godina koliko mu je trebalo, kuka za mladima koji odlaze iz Srbije, a o kom raju ti pricas, verovatno jos jedna u nizu glupih i neistinitih izjava

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.