Država uzima 160 milijardi više za akcize nego 2011.

* Pekez: Doprinos duvanske industrije budžetskim prihodima iznosi 11 odsto * Bele: Prošle godine 10 miliona evra bila izdvajanja samo po osnovu akciza
Četvrtinu budžeta pune nameti na gorivo, duvan, alkohol i kafu

Ostavite komentar


  1. U Australiji paklica cigareta iznosi $30 (2500 din) od cega $25 se odvaja za zdravstvo. U Australiji celokupno stanovnistvo ima besplatno zdravstveno osiguranje. U SAD predsednik Tramp je najavio ukidanje tkz. “obamacare” i uvodjenje reforme kako zdrvstvenog tako i penzijskog osiguranja po uzoru na Australijski model.

  2. Ovde se pominju silne pare koje država dobijaju od akciza i kojima se naravno puni budžet republike Srbije . Dali slučajno , dali namerno , nigde se ne pominje AKCIZA za potrošenu EL: ENERIJU . Radi se o ogromnim parama i ova vlast SNS-radikala je prva u istoriji Srbije koja je to uradila . Zna se da je akciza porez na luksuznu robu , a to el.energija nije , struja je nužna , osnovna potreba svakog normalnog čoveka . I onda se hvale postignutim ekonomskim rezultatima i punim budžetom . Skinuli plate i penzije ( protivzakonito – meni 16 % ), a poreze digli u nebesa u odnosu na 2012-tu godinu .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.