Državna revizorska institucija: Nepotpuna dokumentacija o prihodima Krušika 1Foto: Fabrika Krušik

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je utvrđeno da je kompanija namenske industrije Krušik u finansijskim izveštajima za 2018. godinu iskazala prihode od prodaje preko komisionara veće od šest milijardi dinara, oko 51 milion evra, koji su evidentirani na osnovu nepotpune dokumentacije.

U izveštaju DRI ukazuje se da Krušik nije u poslovnim knjigama za 2018. godinu evidentirao zatezne kamate u iznosu od 430,7 miliona dinara po osnovu obaveza koje se mogu konvertovati u kapital.

Upozoreno je da je Krušik precenio neraspoređeni dobitak ranijih godina za 346,6 miliona dinara i neraspoređeni dobitak tekuće godine za 84 miliona dinara. Revizor je ukazao i da je Krušik u finansijskim izveštajima za 2018. godinu precenio zalihe nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda i finansijski rezultat tekuće godine za iznos od 65,1 milion dinara, jer su u obračun proizvodnje uključeni i troškove prodaje koji predstavljaju rashod.

Iz izveštaja DRI vidi se da su tekući računi Krušika neprekidno u blokadi od 16.novembra 2011. godine, osim računa koji su izuzeti od blokade po zaključku Vlade Srbije. Poslovanje Krušika do sada nije bilo predmet revizije DRI. Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je objavio podatke DRI, prema kojima je samo firma GIM, koju je povezao sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, na taj način oštetila Krušik za 16,4 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari