Državne mere u potpunosti zanemarile poljoprivredu

Zemljoradnici nezadovoljni ignorisanjem države u vreme korona virusa

Ostavite komentar


    1. Uz svo duzno poštovanje koje TAČNO gubitke trpi poljoprivreda zbog vanrednog stanja i policijskog časa u ovom trenutku?

      1. Kako ne gubi?Kako da se ide na plantažu zbog policijskog časa?Dozvole ne daju,dva puta sam podnosio.

      2. Vanredno stanje je već duži niz godina od kad je SNS na vlasti. Kompletna poljoprivreda je na izdisaju, stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo bukvalno svaka grana jedva sastavlja kraj sa krajem. Samo oni koji informacije o poljoprivredi dobijaju od režimskih medija,misle da je sve uredu, inače je stanje na ivici noža.

    2. Gde da prodaju proizvode koji su sada stigli, rotkvice, salatu, mladi luk, jaja, jabuke i krompir od lane, a uskoro i mnogo drugog kad PIJACE ne rade? A sta mislite, Mile, kako se snalaze poljoprivrednici stariji od 65 godina, jer treba stosta kupiti za zastitu bilja, naftu itd. da bi rodilo. „Potomci“ (sto rece dr Nesa) u gradu ili inostranstvu, a oni moraju sve sami, a u kucnom pritvoru? Ko ce brati jagode, tresnje, visnje, mislite da to rade samo mladi? Poljoprivreda je privreda, nece biti bas toliko uvoza, kao do sada. Sta cete tacno jesti kad stane masovni uvoz svega i svacega i po kojoj ceni? Treba sacuvati i pomoci poljoprivredu, bar i bas sada.

      1. Sovo,

        Pričaš o budućnosti. Sada nema branja jagoda, visanja i sl. Sada se radi sejanje/prehrana/prskanje sto nije problem da se uradi. Mladi luk i rotkvice trpe ali ozbiljni proizvođači imaju plasman u marketima a kod ovih sitnih to ipak nije znacajna šteta. Katastrofa ce nastupiti ako se ovo produži ali trenutno stete ili nema kod ratara i vocara ili je zanemarljiva kod povrtara.

        1. Ti si stvarno pao s duda bez uvrede. Ti ljudi žive i plaćaju obaveze državi svaki mesec. Moja majka nema penziju i ako ima 81 godinu a otac 80 godina i jedni su od retkih u selu gde se proizvodi zdrava hrana, pa i mleko i sir. Od viška od te proizvodnje kupuju ogrevno drvo, ugalj, plaćaju račune i porez, kupuju odeću i obuću, moraju da se peru i održavaju higijenu svaki dan, kupuju lekove jer su oboje hronični bolesnici, srce, dijabetes, reumatizam, proširene vene, hipertenzija… Sestra i ja pomažemo koliko god možemo. Oni su disciplinovani i izbegavaju svaki kontakt zbog rizika po zdravlje. Siguran sam da proizvodnja trpi i tek će se videti posledice.

  1. Za nepomenika bi , kako se stvari odvijaju najbolje bilo da odlozi izbore zauvek, dozivotno.

  2. Ne zaboravimo, da nam je poljoprivreda, u celosti, glavna privredna grana, pa bi pametno bilo da se uvek, a sada, za vreme vanrednog stanja, jasno i to javno, govori o njoj, tj o pravima i obavezama poljopr. proizvođača, u vanrednim uslovima!

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.