Dušan Nikezić poručio ministarki Đedović da ukine akcizu na struju i smanji cene za građane 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je danas ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović da, umesto što se hvali ogromnom dobiti, treba ukinuti akcizu na struju, smanjiti cene za građane i domaću privredu, a povećati za kineske kompanije koje iznose dobit iz Srbije.

„Povećaš cenu struje za domaću privredu 100 odsto, tako da srpski privrednik plaća po uredbi Vlade 119,67 evra/MWh, dok kineski Ziđin i kineska Železara Smederevo plaćaju skoro duplo manje. Još povećaš cenu struje za građane za 41 odsto, više nego zemlje EU u energetskoj krizi, pa zahvaljujući tome i sjajnoj hidrološkoj situaciju, ostvariš veliku dobit“, naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, to je recept kako se došlo do profita od 820 miliona evra, koliko je, prema rečima ministarke Đedović, ostvario EPS u prošloj godini.

„Naravno, pre toga država da 500 miliona evra i uzmu se krediti od 800 miliona evra, da bi se obezbedila likvidnost nakon kolapsa, koji su izazvali nestručni i neobrazovani kadrovi Srpske napredne stranke, na čelu sa Miloradom Grčićem“, dodao je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari