DW: Jedno pivo, jedan senf

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst. Ovakvi clanci trebalo bi da podsete ljude na to sta znaci zaista se baviti profesionalno novinarstvom. Ovakve tekstove ne mozete da procitate u 99.9% medija u Srbiji, a kad procitate ovde, onda vam je jasno i zasto.

    1. Ovo je bilo za očekivati, Srbija je dobila još jednog čeripeča. Iako je PDV u SR niži nego u drugim zemljama ili većini ipak će cene biti više. Ostali troškovi su isto uglavnom niži u SR ali ni to nije dovoljan razlog za niske cene, znači ima još šta da se čerupa u Srbiji.Mada mi IKEA i nije pripasla za srce, ipak su cene slične ili čak iste kao u većini zemalja (ako poredite kataloge videćete da je cena Eur oko 120 pa je cena u DE od 10 ovde 1200

  2. Ово је ипак рекламни чланак на притајен начин.
    Рецимо, нико да не спомене да у Лидлу, чак и на саобраћајним знацима на паркиралишту испред, нема званичног српског језика, што је противзаконито. А, зашто не би демократски имали двојезичне све натписе – на српском језику и на оном трговачком, који по писму није српски? Зашто се игнорише чињеница да у Србији већина грађана користи ћирилицу?

    1. Nisam primetila da većina građana Republike Srbije koristi ćirilicu. Lepo je poznavati oba pisma. Primetila sam da je većina građana Republike Srbije nepismena i da ne poznaje osnovna pravopisna pravila.

  3. Zato je u DM ekolosko dugotrajno mleko uvezeno iz Nemacke 50din jeftinije,nego Srpsko u drugim radnjama,to vazi za prasak za masine za pranje sudova i prasku za ves,koji su u Nemackoj pobedili na testiranju.

  4. Jedno Pivo,jedan Senf,
    Mozda ce tako 90% Artikala da deklarisu kao proizvode Lidl-a,kupujem
    svaki dan u Nemackoj u Lidl-u,ako toga ima uopste ne primecujem,jer
    Uzimam Artikle razlicitih proizvodjaca.Cene su skoro kao kod nas.

  5. Retko kupujem u megamarketima, jedino ako nečeg nema u prodavnici na ćošku. Ima više razloga za to. Kao prvo vidim jasno istaknutu cenu i ta cena je na kasi. Nije mnogo skuplje nego u velikim marketima, ali zato ne moram da gledam da li je rok trajanja istekao – ljudi se time ne bave.Nema lažnih popusta tokom kojih se cena spusti za par dinara i onog zaokruživanja tipa 9.99. Ako zaboravim novčanik mogu da platim i kasnije. I što je najvažnije – ne pomažem krupnog kapitalistu, već komšije. Tako da može da dodje i Lidl i Midl, meni je svejedno

  6. Ja sam inženjer i matematičar i visoka i krupna žena …Ko razume….shvatiće koliko im je NEINTELIGENTNA reklama.

  7. A gde je taj grad „Ništa“? Ili je neki grad ljudski, moralno, ekonomski i mentalno toliko srozan da je naziv adekvatan.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.