EBRD prognozira pad BDP-a Srbije od 3,5 odsto

Premeštanje fabrika nazad u Evropu velika šansa za Zapadni Balkan

Ostavite komentar


  1. Kakav, bre, EBRD!? Pa valjda Vučić zna bolje? On je na izvoru svih informacija, lako mu je da ih usmeri gde treba i kako treba.

    1. Srbija ima ,samo, 4 domaće firme: poljoprivredu, telekom, elektrodistribuciju i gastarbajtere.Od stranih ,što ih doveo Vučić, koristi su minimalne.

    1. Baš to, a šta bi drugo? Naravno, tek posle izbora.
      Za one koji ne veruju, pre otprilike mesec dana Vučić je izričito rekao da „penzije i plate u javnom sektoru NEĆEMO DIRATI“. Meni ne treba bolji dokaz da će ih itekakao „dirati“, jedino se ne zna kad će početi „diranje“.
      A ni ne treba mnogo pameti da se to provali jer osim ponovnog smanjivanja penzija i plata u javnom sektoru, koje druge mogućnosti ima Vučić da najami pare? Nijednu ozbiljnu!
      Jer:
      – Poreze, akcize i sve moguće fiskalne i parafiskalne namete je poslednih par godina digao u nebesa i više nije ostalo mnogo rezerve da se još zahvati na toj strani.
      – Iluzorno je očekivati nekakav ogroman priliv stranih investicija jer je recesija svuda u svetu.
      – Zaduženi smo i prezaduženi već preko guše, pa ne možemo računati na povoljne kredite, nego samo na vrlo nepovoljne, što je gori lek od bolesti.
      Šta onda jedino ostaje kao rezerva odakle se može zahvatiti? Pa, zna se: penzije i plate u javnom sektoru! Utoliko više što je to već jednom uradio pre četiri godine i prošlo je glatko, uz zanemarljivo malo gunđanja pogođenih. Zašto ne bi još jednom prošlo isto tako? Da nismo možda u međuvremenu mi postali neki drugačiji, bolji i hrabriji ljudi, koji ne trpe otimačinu, laž i nepravdu? Ne bih rekao…

    2. Ma ne penzije se povecavaju do abnormalnih visina plate rastu u nebesa a svi gradjani dobijaju po paketic iz Jovanjice da se opuste malo I smireno da docekaju taj ekonomski bum bez stresa

  2. Zar je moguce? Da nam BDP padne vise nego kod one „najgore i nanesposobnije“ vlasti. Kada je BDP 2010 pao na 3,1%. Da se za samo par meseci zaduzimo upola koliko su oni za 4 godine. A da uzimamo najskuplje kredite, sto je pripisivano njima. Napretku Srbije sa naprednima kraja nema.

    1. OVi se zaduzili vise nego milosevic, kostunica i Tadic zajedno. Sve ce uskoro izaci na videlo kada ih oteramo sa vlasti, tek tada ce se saznati pogubna ekonomska politika ove vlade.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.