Efektiva podnela prijavu protiv guvernerke jer banke naplaćuju obradu kredita

Ostavite komentar


  1. Logicno je da te „strane“ banke moraju da imaju nekakvu kontrolu a opet logicno je da ih kontrolise nasa narodna banka Srbije pod uslovom da se brine o svojim gradjanima da ih neko ne opljacka sa strane.
    Treba da postoji neki mehanizam gde bi ona, NBS, morala odmah da reaguje po prvoj prijavi gradjana i da na pocetku stopira tako nesto ako vec sama ne vrsi kontrolu ili se ne dogovara kako treba da se radi. Ko zna kako se to radi, gradjani ne znaju, nisu bankari, ali banke mora neko da nadgleda u ovoj drzavi niko nikoga ne nadgleda i svako radi sta hoce a onda uvek isplivavaju problemi pa se tek onda ne resevaju , PREVENTIVA JE VAZNA, ima jos mnogo stvari gde mogu isplivati problemi , trebao bi narod da pise , smao ne znam kome, gde vidid problem koji bi mogao da unesreci mnogo ljudi i da s eonda reaguje. ali da to bude argumentovano sve lepo objasnjeno da nema veze sa politikom vec samo sa gradjanima da ne budu opljackani ili prevareni na bilo koji nacin a opet tome su krivi i razni zakoni koji su izglasani i doneseni a nisu u redu.
    Bas me interesuje da li ikakave veze ima recimo , nije vazno sada koja bnaka ali recimo Rajfajzen u Beogradu sa Rajfajzen recimo u Moskvi , da li mogu da pojure svog klijenta koji duguje u Beogradu i otvorio je racun u Beogradu a zivi taj isti recimo u Moskvi ili nekom drugom gradu gde postoji Rajfajzen banka , izgleda, ne izgleda vec ne moze pa se pitam kakve su to banke kada to ne mogu da urade a imaju sve podtake svog klijenta od pasosa do JMBG broja i sve ostalo sto treba?.
    Kakav je razlika izmedju Rajfajzen ili bilo koja druga banka u Beogradu a kakva u bilo kojoj drugoj drzavi pod istim nazivom kada nisu povezani za takve stvari.

  2. Ne bi gospoDZa zato kupila novi stan od skoro pola miliona evra, da su joj na srcu gradjani.

  3. Isti sličaj kao i zakon o radu.
    Poslodavac je uvek pravu jer je zakon o radu apsolutno na njegovoj strani.
    Tako i sličaj o nezakonitoj naplati obradi kredita.
    Sve se radi da se neki stranac poslodavac ili banka ne naljuti štogod.
    A naši građani neka ćute i trpe.
    Ne znam da li je istina,čuo sam priču o prvom Američkom ustavu.Sadržao je 2 člana.
    1.Belac je uvek u pravu
    2.I ako nije u pravu,primenjuje se 1.član.
    Bojim se da ima puno podudarnosti sa našim zakonom o radu i radu banaka.
    Ovde je i NBS iznad Ustavnog suda,samo da se ne zamera strancima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.