Ekonomisti različito ocenili visinu kamate po kojoj se Srbija zadužila za dve milijarde evra

Ostavite komentar


  1. Naravno da je ovo zaduzivanje preskupo i naravno da ljudi iz vlasti zele da sredstva koriste za izbore. Prvo ce ici novac za 100 evra po glavi, a posle i razne druge kombinacije. Najgore od svega je sto javnost u Srbiji ne zna koliki je trenutni javni dug, posto svi krediti za puteve i prugu jos nisu uknjizeni, a nije jasno ni u kojoj meri je Drzava ucestvovala u projektu Turski tok, koji je „podigao“ BDP u 2019 za neverovatnih 700 miliona evra. Takodje, neje jasno ni koliko je potrazivanja od poreskih duznika nenaplativo i kada ce biti otpis. Kada se sve sabere, a malo sta se moze oduzeti, javni dug Srbije je poleteo u nebo a gde ce taj let zavrsiti nije jasno!

  2. Samo da se nelažemo.Sada imamo raličita mišljenja,jer smo stvorili prostor za takva različita mišljenja.Bilo je pedloga da se ne žuri sa Odlukom o davanju ekonomske pomoći,dok se ne sagledaju bar približno stvarni gubici zbog Korone po delatnostima .Poput SMS poruka o Italijanskom scenariju u pogledu životnog opstanka,do panike u ekonomiji.Mnogi su dobili ekonosku pomoć koji ne samo štetu da nisu pretrpeli,već i profitirali,a Mnogi nisu dobili Ništa,a najveću štetu imali i neće se neki moći ni opraviti.Do juče opljačkani penzioneri i plate u javnom sektoru,pa sa čak i ograničenjima zapošljavanja i u zdrastvu i kukalo se nema novaca,predhodne bande sve opljačkale.Pa kada se ovo desilo,sledi nova priča,imamo ,para,najbogatiji,najajači,najveći Bruto proizvod u Evropi.Svi da napuste Evropu i samo u Srbiju da dodju.Sada novi Tuš- nemamo para,dižemo kredite.Neka se samo kaže od dolaska ove Vlati koliko su državu zadužili.Koliki je bio Javni dug kada su došli i koliki je sada.A koliko su porezi,doprinosi,akcize povećane.Kamate,jesu problem I uvek bile.Nesiguran dužnik ili nesavestan ili neupućen,uvek je plaćao kamatu koja mu se traži.

  3. Pa i maskice su bile 22 do 27 din Dodje Korona i one odoše na 120 din.Može,jer država dozvolila.Pa tako je i sa kamatama.Prolazi Korona 19 Biće one još veće.Sledi Korona 20, A ima još ,još Korona 21.Ovi što su išli u Davos gde se savremena ekonomija uči,bez ekonomskih nauka,već sa svojim mišljenjem i željama

  4. Niko od vas vajnih ekonomista i novinara nije ni reč napisao o izjavi predsednika da su tenderi nameštani da bi evropske firme dobile poslove . Da vas podsetim neršto slično je govorio i Cvetković , tadićev mali od palube , a neki proračuni kažu da je Srbija pokradena oko 4 milijarde dolara od 2001 do 2020 samo na tim nameštenim evropskim tenderima

  5. Uzeo AV „laki keš“ kredit, a mi ćemo da ga vraćamo. Mislite li da se on nešto brinuo oko toga što su kamate visoke? I šta tu nije jasno?

  6. Opet smo kao u vicu ispali najpametniji i navukli kupce na kamatu od 3,35%,dok im se u drzavi iz koje dolaze zaracunavaju troskovi za cuvanje novca.Mi smo geniji.Oduvek.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.