Elektrodistribucija: Trenutno 7.800 potrošača bez struje 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Iz Elektrodistribucije Srbije kažu za Danas da su sve njihove raspoložive ekipe nastavile intenzivne aktivnosti na saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije, i da je bez struje trenutno 7.800 potrošača.

„Zahvaljujući tom angažovanju, u izuzetno teškim uslovima, broj korisnika bez napajanja električnom energijom je dodatno smanjen u odnosu na prethodni presek i trenutno iznosi oko 7.800, što je oko 0,2 odsto ukupnog broja korisnika distributivnog sistema“, kažu u Elektrodistribuciji za Danas.

Posao na otklanjanju kvarova biće nastavljen neprekidno, napominju, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbeđeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom.

„I dalje apelujemo na nadležne službe za održavanje lokalnih, pre svega planinskih puteva, da što pre očiste preostale pravce koji su još pod snegom, kako bi našim elektromonterima bilo omogućeno da se probiju do mesta kvara i otklone preostale kvarove“, ističu u Elektrodistribuciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari