Epidemija kovida eksplodirala u "Zastava oružju", sindikalci traže pomoć od Ministarstva odbrane 1Zastava oružje: Kragujevac Foto: Milan Nikić

Epidemija korona virusa desetkovala je broj radnika fabrike Zastava oružje AD. Broj zaraženih na dnevnom nivou se svakodnevno povećava, zbog čega je sve veći broj radnika na bolovanju. Sindikat zahteva od Ministarstva odbrane pomoć u ovako teškim okolnostima.

U svom saopštenju medijima, Sindikalna organizacija „Zastava oružja“ navodi da u fabrici je trenutno 330 obolelih radnika, od ukupno 2.450, kao i da je „zaraza eksplodirala” poslednjih dana, kada se na dnevnom nivou zaražava između 30 i 50 radnika.

Najveći broj zaraženih radnika je iz direktne proizvodnje, zbog čega se dovodi u pitanje dalje organizovanje proizvodnih procesa, ističu sindikalci iz ove fabrike.

Zbog nagle eskalacije zaraze, koja uzrokuje usporavanje isporuke ugovorene robe, samim tim i finansijskih priliva, Sindikat će zahtevati od Ministarstva odbrane pomoć u ovim vanrednim okolnostima kako bi se održao ionako težak materijalni položaj zaposlenih u fabrici „Zastava oružje“ AD, stoji u njihovom saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari