Epidemija zaustavlja proizvodnju u kragujevačkom Fijat Krajsleru na duži rok 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Zbog nedostatka delova iz Kine, u kragujevačkom Fijat Krajsleru (FCA), saznaje naš list, neće se raditi ni tokom ove sedmice, a neizvesno je da li će proizvodnja biti organizovana i u poslednjoj nedelji ovoga meseca.

Proizvodne i montažne trake u kragujevačkoj fabrici, usled nestašice delova za ugradnju u model „500L“, koji u Kragujevac stižu iz Kine, zahvaćene korona virusom, zaustavljene su 13. februara. Radnicima će neplanirano odsustvo s posla da bude plaćeno kao i ostali proizvodni zastoji, odnosno u Fijat Krajsleru sa 65, a u njegovom kooperantu Fijat plastiku, koji posluje u okviru FCA, sa 60 odsto od uobičajene mesečne plate.

Trenutno, prema našim saznanjima, kragujevačkom Fijat Krajsleru od pozicija koje stižu od kineskih proizvođača najviše nedostaju CD plejeri, koji se ugrađuju u svaki novoproizvedeni automobil, zatim komponente za branike koji se izrađuju u Fijat plastiku, pozicije za instrument table koje se ovde prave u firmi Adient koju su Kinezi svojevremeno kupili od multinacionalne kompanije DŽonson kontrols.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari