EPS će obeštetiti građane u narednom računu

Elektroprivreda Srbije najavila istragu povodom decembarskog obračuna

Ostavite komentar


  1. Bilo bi i fer i korektno od nih da to urade jer ako je doslo do greske njihovih radnika onda bi i trebali to da isprve. Ostaje nam da vidimo sta ce da bude.

  2. A šta je sa pompezno najavljenim zaloupotrebama naduvanih cene koju je EPS nudio na tenderima, pa je izgubljeno nekoliko miliona evra? Šta je Aco, pojela maca jezik?

  3. Podhitno sprovedti istragu kao sto je rekao i premijer, i otkriti ko ke odgovoran za ovaj skandal.

  4. neko misli na ovaj narod,ko radi taj i gresi a bitno je da se greske isprave sto kod ds nije bio slucaj,

  5. Kakva istraga odmah ostavka direktora i onoga ko ga je postavio i krivicne prijave pa na sud ..!!!!

  6. Samo jedna stvar mi ovde nije jasna. Kako v.d. direktora EPS-a može da tvrdi da je do greške došlo usled neočitavanja brojila kada su brojila defakto očitana. Neko laže, prikriva i zataškava KRAĐU. Da li grešim?

  7. P0seduje "brvnaru" na placu od 5 ari. Najmanje dve godine niko nije išao, pa je potrošnja struje za ove dve (možda i više), nula. Međutim ED ne propušta da mi za svaki mesec ispostavi račun, koji je pre uvđenja TV pretplate, iznosio 600 dinara, a sa tv pretplatom 800 dinara. To se nikako drugačije nemože nazvati nego pljačka naroda, jer ko gleda tv kada je potrošnja struje o???

  8. Kasa
    Dragi građani,
    moramo se već jednom pomiriti sa činjenicom da se novci šalju i broje u beogradskoj centrali. Inače bez brige, cela je afera izmišljena kao priča da neki loši momci hoće da uzmu novac, a Supermen to sprečava u zadnjem trenutku. Sva rukovodeća struktura je SNS-ovska, a Spasitelj brani narod..Veoma prozirna predstava, već viđena. Ispraviće se nekoliko računa, nekoliko novih poltrona će se porazmeštati i pojeo vuk magarca. Drži vodu dok izbori odu. Kraj priče će biti tužan. Komšije Hrvati već prodaju svoju elektroprivredu da povrate svoj Naftagas, pardon INU. Onda nanovo vrcamo med i ližemo prste. Naravno, nekom opanci, nekom obojci!

  9. Ovde postoje tri problema:

    1. Tražili smo da im poklonimo strujomere, što smo mi i učinili, pa ih sada menjaju čim se žalimo na visinu računa čime se uklanjaju dokazi. Ja ga nisam poklonio, ali ga oni smatraju svojim i svaki put vrate nalepnicu kojom to potvrđuju i ako sam na njemu to markerom i naglasio. Zato slikajte mobilnim ili foto-aparatom strujomer svaki put kada ga čitaju.
    2. Računi su povećani drastično jer su prekoračili zonu u blok-tarifi! Blok-tarifa je idiotizam koji postoji samo u Srbiji – postojalo u Italiji jedno kratko vreme (prva granica 2000kwh), pa ukinuli. Blok-tarifa izaziva to nerealno povećanje struje i to je kretenizam koji mora odmah da se ukine, jer Srbija ima 7GW instaliasane snage, više nego sve bivše EX YU republike zajedno i najskuplju struju!!! Ako se taj kretenizam sada na hladnoći ne ukine, onda smo svi pa… fekalne fekalije, ili "gola šaka jada", ne!? Od ubistva Đinđića niko ne sme da dirne u taj kretenizam kojim se samo favorizuju skupi uvozni devizni energenti umesto domaće dinarske struje! Ko zarađuje od struje koja se pravi, a ne zna se gde nestaje – navodno loš ugalj!!!
    3. Srbija ima 7GW instalisane snage, i pored toga je uvozi! Svaka ex-YU republika uzme koliko joj treba, pa onda Srbija mora da je uvozi, a građani to da plaćaju! Srbija ima 40% iz obnovljivih izvora (hidro-energija), ali Ministar opet priča kako ih nema, pa mora da ih dotira! Onda se ubacuju parole kako je lignit loš, pa kada to ne prođe, onda se proturaju glasine kako kopovi nisu ispumpani, pa se blato ubacuje u kotlove (da li je na delu stara srpska izreka "služba je služba i kada je susedna"?). Istina je da gasni ciklus u TENT-u ne bi ni mogao da funkcioniše sa tako lošim ugljem. U Hrvatskoj jeftina struja i u podne, i noću, vikendom, itd. Zbog blata u srpskim kotlovima!? Posle rekonstrukcija toplane u Novom Beogradu elektro snaga u ko-generaciji je smanjena sa 370MW na 5MW i to je reklamirano na sva usta! Reka Sava se ne ledi zbog TE Nikola Tesla, i to je očigledni primer energije koja se baca nepotrebno u Savu, a ne u vetar! A može da se greje pola Srbije sa tih 5GW toplotne snage umesto uvoznih energenata!

    Energetika je rak-rana Srbije i samo vrednost nenaplaćene i izvezene struje od 2000 je oko 45 milijardi dolara!!! Ali se zato naplaćuje RTS pretplata, porez na ličnu i neprofitnu imovinu, putarina i pored akciza na derivate, i sl., a strujom se hrane anti-srpske aždaje dok se ljudi u Srbiji smrzavaju u bedi i gladi!!! Građani su toliko siromašni da ne mogu da učestvuju u domaćem kapitalizmu ni na koji način, pa moraju da štanglama udaraju po "kataklingerima" u tuđim radionicama i za to dobijaju iznos koji je manji od džeparca u finijim porodicama. Takvi radnici mogu onda porodicu i decu vide samo u ljubavnim filmovima, a seks samo na slikama… toliko o natalitetu!!!

    Ukidajte blok-tarifu odmah, ali odmah i smesta!!!!

  10. U Srbiji je 1/3 strujomera neaktivna, vikendice, dedovine i sl., a EPS naplaćuje svojih 600 dinara za ništa, plus TV pretplata koja ne može da se odjavi jer formular nije u skladu sa zakonom!!! RTS ne želi da išta odgovori po tom pitanju, ali zato se ne zna gde i preko koga odlazi 65% proizvedene električne energije čiju proizvodnju plaćaju, izgleda, isključivo građani Srbije!!! Ovim su praktično kažnjeni samo starosedeoci Srbije, jer to ne postoji ni u Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao ni porez na imovinu koji postoji samo u Srbiji, jedino od svih bivših YU republika!!! Posed na koji se plaća takav porez se u pravnoj terminologiji zove feud, a na koji se ne plaća alud, pa je Srbija tako feudalna država. Znači, ako imate dedovinu u Hrvatskoj, Bosni ili Crnoj gori nećete plaćati porez na imovinu, ali ako ste Srbijanac – hoćete!!! Razmislite zašto je to tako!? I dokle će to da bude tako: jedino u Srbiji blok-tarifa, porez na imovinu, naplata uspostave telefonske veze i naplata tehničke podrške, tarifne zone u telefoniji u Srbijici, putarine i pored poreza na imovinu, taksa na strujomer, vodomer, telefon, porez na plate i PDV, prenaduvano iznošenje smeća, a o ceni gasa i grejanju iz toplana i da ne govorim – eto zašto je natalitet mali!!!
    Ukidajte blok tarifu odmah i uvedite da TENT greje Beograd, ali sa sekundarnog kola, a ne sa primarnog, onako kako je to 1996. isprojektovano u Minel-u i projektnom birou Siemens-a u Beču koji je istu stvar napravio i u Košicama!!! Neka se i Sava ledi, a Beograd greje!!!
    Energetika je rak-rana Srbije (elektro-privreda, gasna i naftna industrija), i još u ministarstvu energetike kaže da nemamo obnovljivih izvora i pored 45% struje iz hidro-elektrana!!! Pa koliko njih ih imaju više u Evropi od nas!? Toliko o zvaničnim statistikama!!!

  11. Svi krivci da se obelodane i kazne za ucinjenje greske kao da se ostecenima vrati novac uz pripadajucu kamatu.

  12. Kaze gospodin Milora Grcic da mu je zao jer je Aleksandar Vucic ljut na EPS zbog ovog dogadjaja prosto neverovatno sta je trebao da mu tapse. Posle se ispravio on je potpuno legitimno ljut bez obzira na sve sto je EPS u 2016. godini uradio, bez obzira na odlicne, neocekivano dobre rezultate . samo se postavlja pitanje da Aleksandar Vucic na osnovu optuzbe gradjanada oni nisu reagovali kako bi se ova stvar zavrsila.

  13. Koji idioti. Kako da im verujemo za bilo sta ako nam ovakvo mogu da obracunaju struju koliko oni hoce.? Jadna je drzava i njeni gradjani u kojoj Premojer mora da pregleda racune za struju.Iskreno, jadan je taj i Premijer.Necemo da nas obestete preko narednog racuna, hocemo novac odmah danas sa kamatom koju obracunava Poreska uprava. Direktor EPS-a mora odmah da podnese ostavku.

  14. Ne samo što će se greška ispraviti , nego će oni koji su napravili ovu grešku moraće da odgovaraju.

  15. sonja: Ovo je potvrda da ova vlast misli o građanima i ne dozvoljava da ih bilo ko pljačka , pa ni državi.

  16. greske se desavaju i dobro je da ce biti ispravljene sto nije bio slucaj u nekim proslim vremenima

  17. Ovo je već drugi puta da su računi problem u sistemu koji beleži svetski napredak!!Toliko kompjutera u EPSe ,toliko drugih elektronskih pomagala,verujem i veliki broj programera…Ali činovnici dovedeni uz partijski blagoslov poješće i ovaj sistem.Za njih je kreacija i izdavanje računa-projekat!!!

  18. Zbog načina na koji rade pojedini rukovodiocu (tu ne spadaju majstori) i kako "spremaju" čitače brojila svakodnevno snimam stanje na brojiu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.