EPS Distribucija preuzima 650.000 mernih uređaja

Ostavite komentar


  1. Бројила и прикључни водови се преузимају без накнаде. У Европи у коју тежимо течко се рођеној деци нешто предаје док си жив а ми треба да предамо држави нашу имовину и то кажу без накнаде. приклјучак се плаћа цца 1000 еура и онда то неком поклониш. Ово је врхунац пљачке а онда ће се та дистрибуција продати неком са мојим бројилом кје сам поклонио.

  2. Poštovani, kao čitač el.brojila do sada sam nailazio na neverovatne slučajeve nemara. U dobrom delu seoskih domaćinstava, a ima ih i u gradskim sredinama, strujomeri se vode na osobu koja je preminula pitaj boga kada, čak ni naslednici nisu, iz nekih razloga, prevodili vlasništvo strujomera na one koji su ostali. Kako onda „vlasnik“ strujomera može potpisati ugovor ako je preminuo pre više desetina godina, a naslednici nisu preveli na sebe?

  3. Cekaj, cekaj pa zar nisam 90-tih godina prilikom zasnivanja
    pretplatničkog odnosa sa EPS-om sam kupio strujomer, osigutrače,limitatore i kabal u dužini od oko 15 m. koji vodi od bandere do kuće. Kakvo poklanjane. Može njihov strujomer a moj da mi ostave za uspomenu.

  4. U Parizu jos uvek ima siemens strujomera starih i vise od 80 godina, struja se ocitava dva puta godisnje, nema zoniranja. Inace grejem kucu na toplotnu pumpu i u zimskim mesecima trosim oko 2.5ookw mesecno i kilovat prosecno placam 14,5 dinara sto je najskuplje u okruzenju.

  5. Trebate malo da se pozabavite ovom temom.U Zakonu o energetici piše da trebaju da preuzmu do određenog datuma,ali ne i da ih preuzimaju besplatno.

    1. Trebalo bi i treba !
      Trebaće i trebaju ne postoji u srpskim jeziku(neispravno) .
      Tema je aktuelna i važno, kao i onih 900d. mesečno koje nam uzimaju bez potrosenog kw ! ! !

  6. Otkad se OTIMANJE privatne svojine zove „preuzimanje“? A vrhunac cinizma u ponuđenom Ugovoru o preuzimanje je odredba kojom se utvrđuje da korisnici sistema nemaju nikakvih troškova u vezi sa preuzimanjem?!!! Pa najbolje da ovca (korisnik) još plati za uslugu šišanja!!!!

    1. Pošto oni preuzimaju na sebe brojila, onda bi trebalo u budućnosti da budu besplatna?

  7. Molim za pomoc, skinuto mi je brojilo, na moj zahtev zbog problema sa podstanarima koji mesecima nisu placali nijedan racun, a nisu hteli da napuste stan. Napokon su napustli stan, ali iz EPS-a ne zele da vrate brojilo, kazu da moram da cekam godinu dana!? Ne razumem zasto, nema nikakvog odgovora od pravne sluzbe? Molim za pomoc, unapred hvala

  8. jos jedna prevara u nizu.lepo smisljena i zapakovana od strane drzave.uskoro ce se pojaviti jos distributera el.energije koji ce biti mnogo povoljniji sa cenom sto evropa naj verovatnije trazi ali kad mi epsu poklonimo merna mesta i strujomere oni ce povoljnijim dobavljacima naplacivati takse na koriscenje nasih poklonjenih strujomera koje nece biti male tako da ce kajmak opet ici nekom tamo a narod nikad nece dobiti jeftiniju struju a i tesko menjati dobavljaca el energije tako da su sve to lepo smislili da bi jos opstajali hostapleri secikese i neradnici.a narodu opet ce naplacivati prikljucak i brdo izmisljenih taksi i naknada.ovo je moje misljenje

  9. imam poslovni prostor koji izdajem, uvek u ugovoru stoji da ukoliko zakupac ne izmiruje komunalne usluge ( placanje struje ) mogu da raskinem ugovor. Do sada se brojilo vodilo kao moje vlasnistvo i uvek sam mogla da proveravam stanje. Ako mi „preuzmu “ vlasnistvo da li cu moci da vrsim neometano proveru ? Ko daje ovlascenje ako zakupac trazi da se brojilo vodi na firmu ? Ko je odgovoran i ko placa dug u slucaju da dodje do dugovanja ?

  10. Do rata u Bosni radila sam u Elektroprenosu Sarajeva i znam da je EPS kako je dizala cijene striji, sve radi Đerdapa pljačkali su tada, a sada mogu da zamislim. Žalosno kako dolaze do love…

  11. Da li zaista mislite da ce gradjani svoju licnu imovinu predati besplatno ovim lopovima iz EPS-a.Ovo kazem jer sam to iskusio na sopstvenoj kozi.

  12. Moj slučaj izgleda ovako. Sada pravim zgradu i imaću 8.stanova. Za svaki plaćam priključak,ormane ,strujomere,,onda bandere i glavni kabel do kuće.Ukypno,više od milio dinara . Da bih dobio gradjevinsku dozvolu,uslov je da potpišem predaju celokupne opreme distribuciji……Ako neko zna da ti ima još negde u nekoj državi ,,neka se javi. Pozdrav…….Dule

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.