Većina EPS-ovog profita zarađena za vreme Tomaševića, a subvencije plaćaju građani: Stručnjaci o izjavi Dubravke Đedović da je EPS spasila država, a ne poskupljenje struje

Ostavite komentar


  1. A odakle državi novac ako ne od građana.Ovo nije više ni normalno kakve gluposti pričaju.

  2. Stara priča.
    Loša vlast upropašćava javna preduzeća, a onda iz budžeta otima novac građana i pokriva svoje promašaje. To je čista pljačka i hajdučija, u kojoj niko iz vlasti ne odgovara.

  3. Uspešnom poslovaniu EPS-a doprineli su i potrošači, ali da li su odgovarajuće nagrađeni. Zahvaljujući „stezanju kaiša“ potrošača, EPS je od uvoznika struje postao prodavac. Međutim, država ni za jednu paru nije smanjila fiksne troškove, tako da je čitava ušteda pala na grbaču potrošača. To što je smanjio svoju potrošnju, potrošač je slabo video na razlici u računu na kraju meseca. Kod mene to izgleda ovako, pre ovih zimskih meseci, cena potrošene struje je bila trećina ukupnog iznosa računa, a sada četvrtina. Fiksni deo je ostao isti. Čak da nisam potrošio ni kilovat struje, fiksni deo računa bi ostao isti. Ja sam morao da smanjim korišćenje i šporeta i frižidera i veš mašine i tv-a i da ne nabrajam, ali od toga slaba vajda. Od nas potrošača koristi je imala samo država i EPS. Pa se onda hvale kako su „svojom pameću“ preokrenuli svoje poslovanje.

  4. Da li je uslov da budes ministarka energetike da budes plavuša u pravom smislu reči?Pitam za drugaricu.

  5. Samo menjaju fotelje za sve oblatsti stručni.a kako je narodu vidite po opustelim selima i gradovima .

  6. Ko je poslovao u vreme dr. Tomasevica video je nestrucnost ljudi koje je postavio. Strucnjak za svoju samopromociju. knjige o poslovanju ce reci sve. Licna odgovornost.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.