EPS sve teže do kredita, problemi u plaćanju čak i uvozne struje

Nastavljaju se finansijske teškoće u Elektroprivredi Srbije

Ostavite komentar


  1. To je zato što je EPS „krava muzara“ za vlast, ako i mnogobrojna javna preduzeća.

  2. U EPS-u je veliko potkrađanje građana. Meni su u martu ukrali 20.996 dinara i prave se ludi.

  3. EPS duguje skoro 5 milijardi dinara Elektrodistribuciji Srbije, koja pak nije u mogućnosti da plati svoje obaveze Elektromreži Srbije. Finansijski problemi EPS-a se kaskadno prenose i guše ceo elektroenergetski sektor.

  4. A sada vec i dugovi raznim izvodjacima radova! Kada kola krenu nizbrdo, tesko ih je zaustaviti. Ono sto je najgore, EPS je sada zaustavio skoro sve investicije u razvoj, odnosno remonte i sl. a samo bi ga to moglo izvuci iz kolapsa. Ovako i to zaustavljanje ce dodatno doci na „naplatu“ za koju godinu, bas isto kao i ovo sto su „stedeli“ na razvoju kopova.

  5. Smanjiti plate zaposlenima i prorediti zaposlene jer ih ima previse nezasluzuju te plate

  6. Jeste,EPS je kriv distribuciji,a šta su oni to distribucija i elektromreze Srbiji stvorile ovih godina?Pa njih je EPS napravio,oni samo uzimaju novac od gradjana q baš ih briga kako se stvori taj kilovat.Svi ste vi EPS opustošili,mnoge državne i privatne firme uzimali su struju a da nisu plaćali.To svi znaju,

  7. Ma važno da šefovi elektro distribucija menjaju automobile.Ko ja kineske papuče

  8. Au napredan ovaj Vucko 🙂
    Ne pripadam ni jednoj stranci, a nesposobne vlasti na izvoz

  9. Uništavanje EPS-A da bi se prodao se radi sisteatski a onda nemamo ni države.A šta će nam,imamo politićare za izvoz.

  10. Otpustiti menadzment, prorijediti uprave preduzeca koji na vrijeme nisu radili poslove u rudnicima jer zaostatak tog posla se dugo i skupo placa a odgovorne i u zatvor!!!

  11. Smajiti plate izvrsnim i direktorima sektora. Smanjiti broj direktora i sefova. Situacija je ozbiljna. Smanjiti broj onih sa privatnim diplomama u korist drzavnih.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.