Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković zatražio je juče od Vlade da radikalno promeni cenovnu politiku struje i poveća plate zaposlenima u tom javnom preduzeću.

Na svečanosti povodom puštanja u rad obnovljenog bagera „glodar devet“ u Rudarskom basenu Kolubara, on je kazao da je EPS u teškoj finansijskoj situaciji i da je tom javnom preduzeću potrebna pomoć države u naplati dugova. „Ukoliko bi naplatili neovlašćeno korišćenje električne energije EPS bi mogao da obnovi po tri takva bagera godišnje“, kazao je Marković. Generalni direktor EPS-a je od Vlade Srbije zatražio i pomoć u reprogramiranju obaveza tog javnog preuduzeća. Marković je rekao da je EPS spreman za ovu grejnu sezonu, ali da je neophodno da se navedeni uslovi ispune da bi se obezbedila stabilnost snabdevanja i nastavile investicije. Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić je kazao novinarima da će Vlada Srbije doneti sistematske mere u cenovnoj politici, posebno kada je u pitanju energetika. Škundrić je rekao da je cena struje u Srbiji najniža u regionu i da je potrebno da se izmeni cenovna politika da bi se nastavile investicije u EPS-u. Upitan da li podržava povećanje plata zaposlenima u EPS-u, Škundrić je kazao da će „plate pratiti rezultate rada“.

Direktor Rudarskog basena Kolubara Nebojša Ćeran izjavio je da će ukupne investicije u taj ugljenokop u ovoj godini premašiti 80 miliona evra, što je znatno više nego svih prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari