Er Srbija prevezla 1,5 miliona putnika prošle godine 1

Er Srbija je tokom 2021. prevezla 1,5 miliona putnika, što predstavlja uvećanje od čak 83 odsto, saopštili su danas iz nacionalne avio kompanije. Iako je i 2021. godinu obeležila pandemija korona virusa, prosečna popunjenost putničke kabine na letovima Er Srbije iznosila je 64 odsto.

Tokom većeg dela godine, srpska nacionalna avio-kompanija je u kontinuitetu beležila gotovo 50 odsto, pa i više od toga, kada je reč o tržišnom udelu na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, čime je nadmašila rezultat iz pretpandemijske 2019. godine.

Er Srbija je prošle godine realizovala za 39 odsto veći obim saobraćaja nego u 2020, a ostvareni rezultat je za 35 odsto manji nego u pretpandemijskoj, rekordnoj 2019. godini, ali je znatno bolji od evropskog proseka u 2021. godini, je bio u padu u odnosu na 2019. od 44 odsto.

Najpopularnije destinacije, navode u Er Srbiji, bile su od Beograda do Njujorka, Moskve, Tivta, Pariza, Podgorice, Ciriha, Istanbula, Amsterdama, Londona i Atine.

Er Srbija je tokom letnje sezone, od sredine aprila do kraja oktobra 2021. godine, obavila ukupno 1.100 povratnih čarter letova na kojima je prevezla oko 140.000 turista do poznatih letovališta u Turskoj, Egiptu i Grčkoj, kao i drugih turističkih odredišta širom sveta.

Najpopularnije čarter destinacije do kojih su građani Srbije putovali prethodne godine bile su Antalija u Turskoj i Hurgada u Egiptu.

Na letovima za Njujork Er Srbija je u 2021. godini zabeležila prosečnu godišnju popunjenost putničke kabine od 71 odsto, dok je u letnjim mesecima dostizala čak i 80 odsto, navode u ovoj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari