Evropa u minusu, samo Srbija u plusu

Ostavite komentar


  1. „Više deluje kao da prognoze ne pokazuju stvarno stanje, već politički stav da tako treba da bude.“
    Sta ocekivati od visoko pozicioniranog clana SNS-a a direktora RZZS-a koji bi odavno trebao biti u penziji.

    1. Pa nasa gatara je rekla. Niko je ne razume, ali nije bitno. Lepo zvuci. Pa on se necrazume ni u pravo, a tek u ekonomiju. Al voli covek. Poraslo dete pa se zaigralo.

  2. re: Na ovo se dan kasnije nadovezao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa još preciznijim podacima te najavom da ćemo ovu godinu, umesto u minusu kao ostatak Evrope, završiti u plusu.

    Možda zato što se jedino u Srbiji tokom pandemije kovida-19 aktivno vodi predizborna kampanja političke partije na vlasti.

    1. Bas tako na svim poljima pobedjujemo trulu EZ .Evo kod nas u selu Bukovik od 384 kuce natalitet 100 posto se uveco. Prosle godine se nije rodilo ni jedno dete a ove godine jedno . Ozidao je Zikula wc i izgradnja je 100 posto bolja nego prosle godine. Sve behara i sve cveta .

  3. Moram priznati da sam postao potpuno dezorijentisan građanin Srbije – ništa više ne razumem.Bler, Šešelj, Sreder, rusi, kinezi, 2mil za demokrate u SAD, Jovanjica, Krušik, hapšenja novinara, Zadruga, Parovi, leteći autobusi, Đilas, Jeremić, Informer, Pink, Ćirilica, tigar na Balkanu…vreme da odem

    1. mogao bih da dodam jos stotinak slicnih ali bi mi vise prijalo da mi rezervisete jedno mesto u vasem odlazecem vozilu.

    2. Imenjace 100% si u pravu , samo sto sam ja to shvatio posle 5.oktobra 2000 , Otisli jedni zlotvori , dosli drugi , sada su treci na redu , samo se saltaju jedni te isti , menjaju stranke i bogate se , dok Srbija propada , vec 30 godina, unistili su sve sta su mogli , svi su isti , samo menjaju imena stranaka. kao da su im ocevi ostavili Srbiju u nasledstvo , Nema meni nazad sve dok ne dodju neki novi , i ozbiljni politicari , A ne ovi glumci ,tajkuni ,julovci i fals demokrate i bivsi radikali.

      1. Moras biti veci glupan, nego sto je AV lazov, da bi u to poverovao – a to je nemoguce. Jednostavno.

        1. Sve što je izneseno na kraju se ispostavi da je tačno, ma jok laže on podmićuje sve svetske institucije da tako pričaju za nas, eee koji ste vi likovi kukala vam majka

  4. 1% od nista je i dalje nista. Jedino sto jos uvek mozemo da povecamo je izvoz mozgova i sirove snage pa ce bdp po glavi stanovnika da poraste.

  5. Sve na brzaka, preko reda

    Isitreno je uvođenje vanrednog stanja u zemlji, preko reda, kako bi se spasio toliko voljeni narod, što i Titu se nije čak dogodilo. Na isti ishitreni način vođa ukida (iz)vanrednog stanja u zemlji, a po svemu sudeći zbog izbora, na kojima će on pobediti nadmoćno, kao predsednik svih građana Srbije, a ne kao lider stranke na vlasti. Izbori je zakazao za 21. juna 2020. Ukoliko pobedi, a hoće, čeka nas srećna budućnost i razvoj zemlje u vrhu Evrope. Državom sada vlada totalitarac izjednačen sa državom, poput Luja XIV, „l’ etat c’est moi“, koji nas spasi od korone virusa. Na kraju, kupuje glasače sa po 100 €, neviđeno do sada. I neka vlada bez ograničenja, što da Tito bude jedini.

    1. Ne upoređuj TITA sa ovom spodobom. AV ne može da okreči ono što se za vreme TITA napravilo.

  6. Citajte prognoze MMFa a ne Krstica koji je kreator ekonomskog propadanja Srbije 2008.

  7. Treba verovati predsedniku. Sve što je rekao je tačno, jer on nikad ne laže i ne spava, samo to što sere.

  8. Zaposlen sam kod privatnika i za vreme vanrednog stanja nisam radio oko mesec dana. Niko nije otpušten i svi smo primili plate. Direktor će dobiti moja tri minimalca a ja 100e od države. Gastarbajteri su se do juče hvalili kako im je odlično u Nemačkoj i Austriji a sad su ovde mahom bez posla.

  9. Ovoko gosp Vucicu , ja ne razumem kako kod nas sve raste a u evropi pada, pa evo vam jedna nemacka auto kompanija Porse , ima veci godisnji obrt nego cela Srbija , a da ne pricamo o ostalim , o cemu vi to lazete narod , stalno ste na televiziji i sirite narodu neistine i deziformacije , kako vas nije sramota , toliko da lazete . Sram vas bilo

    1. Ne razbiraš, to je megatrend matematika. Vidi, kod nas nema šta da padne više, to što se radi, sve je ko bušna kanta. A to što raste, to je što je opet pozajmio pare pa trenutno imamo skok.
      U ambis.

  10. Odakle Srbiji pare za plate i penzije kad u zemlji ništa ne radi odavno?

  11. U utisku nedelje je bilo od premijerke upuceno nekom poslaniku, ja bih smer tih reci pre-usmerilala na predsednika!!!
    “ Vase ludilo je uznapredovalo i otrglo se kontroli!! Idite i lecite se!!!“
    I ja kazem to onako ljudski!

  12. Eh što ti je statistika! Svi zaboraviše da je prošla godina počela sa očajnim rezultatima, naročito prvo i drugo tromesečje. A na kraju godine BDP je „izvukao“ gasovod koga proglasiše završenim iako nije završen. Nisam ekonomista ali pamtim šta je bilo prošle godine.

    1. Dobro da ste potsetili na to. Citiraću reči M. Arsića iz tog perioda: “U prvom kvartalu ove godine privredna aktivnost u Srbiji snažno usporava, pa je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 2,5 odsto, što je najniži rast od BDP svih 11 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE), izjavio je danas profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić” (dnevni list Danas, od 28. juna 2019.). Tada se znalo da su izbori sredinom naredne godine!

  13. Koliko god smešno izgledalo, istina je. Naime, Evropa ima razvijenu industriju koja je glavni generator BDP-a, i logično je da oseti posledice smanjenja proizvodnje, dok je mi nemamo ni „u tragovima“ tako da „gubitak od ništa jednako je ništa“. Ovo što strane firme rade kod nas, više može da se podvede pod usluge, a ne pod industrijsku proizvodnju. Tvrdnja je statistički tačna, ali obzirom da je statistika „kao ženske tange – sve pokazuje ali ništa ne otkriva“…

  14. Tako to izgleda kada se pravnik bavi ekonomijom. Vec vidjena stvar kod nas. Bezveze je samo sto se ovakve stvari ponavljaju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.