Fabrici: Srpska ekonomija se već integriše u tržište EU

Ostavite komentar


  1. Mogli bi malo da izvezemo mesa u EU, što više Carneksa, Zlatiborca itd., da uživaju u ukusu kao mi.

  2. Uvek se naježim kad čujem „direktne strane investicije“ i „srpska ekonomija“. Taj „strani investitor“ dobije privredni objekat, struju, vodu, paru, oslobođen poreza, radnike mu plaćaju stanovnici iz budžeta kroz „subvencije“ on izvozi proizvedenu robu, iznosi profit, a mi se hvalimo „bruto društvenim proizvodom“ „rastom BDP“ a cela država u suštini opljačkana, jer će „investitor“ da ode čim prestanu subvencije, a nama ostaju izraubovani radnici koji su radili za bedne plate. Postali smo ne država „trećeg sveta“ nego država 17tog sveta i havlimo se da nudimo najeftiniju radnu snagu na svetu, da bi izdržavali omatorele penzionere koji su za vreme svog „radnog veka“ uništili sve što su mogli, ali glasaju za Vučića jer je dobro što prodaje državu i privredu da oni „prožive“ a „posle kako bude“

  3. A sto Cadez nije rekao koliko je srpski izvoz u Kinu? Hiljadu i stotinu puta manji od uvoza, ali zato se Kineskim firmama ovde daju placevi dzabe, subvencije za zaposlene na dve godine, ubacujemo kineski celik iz Zelezare u Smederevu u tu istu Evropu. Zasto se nasa vlast jednom vec ne odluci da radi po pravilima EU, kada iz te EU dolazi najvise i investicija i kada tamo prodajemo najvise robe. EU je jedini pravi partner. I Rusi i Kinezi izvlace iz Srbije 10-100 puta vise nego sto u nju ulazu. Ali ocigledno da ovima na vlasti neko tu puni dzepove, pa nam guraju Kineze i Ruse pod nos, a obican narod lazu i mazu sa navodnim pricama o velikom prijateljstvu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.