Fabrika vode u Zrenjaninu prodaje se 2. decembra 1Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: M. Pudar

Za 2. decembar zakazana je javna prodaja elektronskim putem Fabrike vode doo Zrenjanin, koja se prodaje u postupku izvršenja koji je pokrenula Erste banka, kao glavni poverilac ove firme.

Na oglasnoj tabli javnog izvršitelja Dragana Nikolića navodi se da je oglašena prodaja poslovnih objekata, opreme i parking mesta Fabrike vode u Zrenjanina, a procenjena vrednost je 834,7 miliona dinara.

Nadmetanje je zakazano za 2. decembar a neprokretnosti se prodaju po početnoj ceni od 70 odsto utvrđene vrednosti nepokretnosti.

Prema proceni izvršitelja, vrednost nepokretne imovine iznosi 500,8 miliona dinara, dok pokretna imovina, u šta spada oprema, vredi 333,8 miliona dinara.

Erste banka pokrenula je letos pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu postupak izvršenja, radi naplate dugovanja prodajom fabrike.

Istovremeno, Erste banka podnekla je zahtev za uvođenje stečaja pred Privrednim sudom u ovom gradu, ali je ubrzo povukla zahtev.

Za nepunih mesec dana predstečajnog postupka, stečajni upravnik Slobodan Sudarov utvrdio je da je račun Fabrike vode doo Zrenjanin u neprekidnoj blokadi od 2. juna ove godine.

Za manje od mesec dana utvrđeno je da redovno funkcionisanje postrojenja košta mesečno 18 miliona dinara a kada je fabrika van komercijalnog rada košta tri miliona dinara.

Mesečni troškovi obezbeđenja fabrike i električne energije iznose 4 miliona dinara a kada fabrika ne obavlja komercijalnu delatnost 600.000 dinara.

Kako je navedeno u rešenju suda, nužni troškovi konzervacije postrojenja za slučaj prekida rada su 1,5 milion dinara.

Takođe je navedeno i da će svi troškovi postupka u iznosu od 5 miliona dinara pasti na teret Erste banke, kao i nagrada stečajnom upravniku u iznosu od 1,15 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari