Fabrika ’Zastava oružje’ obnavlja proizvodnju od 4. maja sa svim radnicima 1Foto-ilustracija Zastava oružje AD Foto: FoNet/ MOD (Arhiva)

Fabrika „Zastava oružje“ će od ponedeljka 4. maja obnoviti proizvodnju u dve smene i na posao će se vratiti svi zaposleni koji su bili na plaćenom odsustvu zbog prevencije širenja korinavirusa, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu fabrike.

Takvu odluku danas je doneo krizni štab fabrike s tim da na posao i dalje neće dolaziti roditelji dece mlade od 12 godina s obzirom da još uvek ne rade vrtići, niti škole.

U sindikatu navode da imaju uveravanja rukovodstva da će rad biti organizovan uz održavanje pripisane distance među zaposlenima, primenu dezinfekciona sredstava  i nošenje zaštitnih maski i rukavica.

„Postoji jaka volja kod svih oružara da se sa plaćenog odsustva vrate na posao i zarađuju pune plate, da se praktično vrate normalnom životu i radu“, rekao je predsednik Samostalnog sindikata fabrike Dragan Ilić.

Fabrika Zastava oružje koja zapošljava više od 2.500 radnika, postepeno je vraćala zaposlene sa plaćenog odsustva na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari