Fajnenšel tajms: Rekordne investicije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Bitno je da se ulaze, da se gradi, da se dovode novi investitori, a samim tim i otvaraju se nova radna mesta za nase ljude!

  2. Odlična vest za građane Srbije. Vlada Srbije radi na tome da njena privreda ostvari kontakte sa vodećim kompanijama i školama za visoku tehnologiju kako bi podigla nivo tehnološke pismenosti svoje radne snage.

  3. Sa obzirom da su Englezi rezervisani sa pohvalama prema Srbiji ovu vest treba da shvatimo i prihvatimo kao veoma dobru i pozitivnu .

  4. Ovo stvarno sjajno zvuci, damo malo deluje kao PR tekst. Kad se pogleda ta lista i ko su ostale zemlje nije to bas neko društvo. Šta mislite šta je bolje, investirati u drugu zemlju gde je u startu jeftina radna snaga, gde dobijete kapital za te jeftine plate pa nekoliko godina imate besplatne radnike, jeftinije zemljište, struja i mali porezi na dobit. Zašto Srbija to ne radi u drugim zemljama? Zašto privatni sektor iz Srbije ne investira u druge zemlje? Pa nema takvih uslova a u Srbiji da nasi ljudi dobiju subvencije zaboravi. Gde je analiza tih ugovora svih? Efekata nakon par godina? Zaposle se ljudi, primaju plate, nakupi se porez. Jel tu veća zarada nego sto smo uložili ? Za koliko godina dolazimo na nulu? Ta naša zarada je smešna koliku dobit prave ti investitori a te pare iznose napolje, ne ostaju u Srbiji, ne ulazu se ovde. Bilduju GDP a pare nisu tu.

  5. Cinjenica je da stvarno mnogo stranih investitora dolaze u Srbiju i da ulazu i investiraju.

  6. Grinfild investicija Hestila u zelezaru???
    Znaci, zelezara nije postojala pre Kineza!
    Ovi iz Fajnensel tajmsa nisu navikli da im salju lazirane podatke, pa objavljuju bez provere.
    Ili ni oni, kao ni brnabici i vucici, ne znaju sta su grinfild investicije.

  7. Pohvale su uvek dobrodošle posebno kad je uloženo mnogo truda da se postignu dobri rezultati.

  8. Interesuje me koliko je naših para dato za ovu lagariju???? Ako je to tako lepo, zašto je rast BDP 2,9 % ??!!!! Izgleda da je Bler nešto uradio za pare koje prima!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.