Fijat traži dobavljače delova za novi elektični automobil 1Arhiva/Foto: Z.S.M.

Kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) organizovala je online Dan dobavljača i uputila poziv kompanijama da predaju ponude za isporuku komponenti za novo elektično vozilo, koje će se od 2024. godine proizvoditi u Kragujevcu.

Na online Danu dobavljača okupilo se više od 100 kompanija kojima su pradstavljene prednosti lokalizacije u industrijskom parku kragujevačke fabrike, kao i dostupni kapaciteti za buduće investicije, prenosi Beta.

– Glavni ciljevi događaja bili su da se izgrade odnosi sa dobavljačima zasnovani na poverenju i poboljša učinak kompanije Stelantis u ovoj strateškoj oblasti, kako bi se predstavile prednosti lokalizacije proizvodnje u Kragujevcu kao alati za podršku konkurentnosti i održivosti samog projekta“, rekao je Jovica Jovanović, industrijski direktor operacija u Srbiji.

On je istakao da će ove godine početi pripreme za proizvodnju električnog automobila, koji će biti lansiran 2024. godine, kao i da je kompanija Stelantis već počela da radi na „fleksibilnom i agilnom industrijskom ekosistemu u okviru kragujevačke fabrike“.

Prema navodima iz kompanije Stelantis u Kragujevcu će niti instalirana nova električna platforma, kako bi 2024. godine bila pokrenuta proizvodnja vozila.

Fabrika bi, takođe, mogla biti rekonfigurisana, kako bi mogla da iznese potencijalne dodatne količine još jednog vozila, na osnovu konstantnog unapređenja učinka“, navodi se u saopštenju Stelantisa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari