Fiskalni savet: Ne mogu se povećavati plate u ovoj godini

Posle 2011. prvi put u zakonskom roku izrađen nacrt Fiskalne strategije

Ostavite komentar


  1. Preporučujem Fiiskalnom savetu da se ne oslanja na činjenice već da gledaju šta baljezga Vučić kroz usta Brnabićke i Malog, jer će hitno biti ukinuti, ako budu poštovali činjenice!

  2. Koliko vidim, ovo će biti druga godina zaredom bez povećanja (usklađivanja) penzija, čime se trajno i nepovratno narušava zakonom propisan odnos penzija i zarada. Ovo je pitanje, kako za fiskalni savet, tako i za Ustavni sud.

  3. Sve u svemu, bice povecanje plata pred kraj godine posto su izbori sledece godine. E onda ce AV morati da izmisli neku naprasnu krizu i ponovo ubedi narod da mora da se stedi pa ce onda smanjiti plate i penzije jer u protivnom sistem je neodrziv sa takvim privrednim rastom. I dok se mi vrtimo u krug, druge zemlje pametno ulazu u infrastrukturu, nove tehnologije, obnovljive izvore energije, recikliranje itd. i odoseeee…

  4. Dobar tekst,poucan,i jako dobro stivo za komentarisanje,ali mi smo stranacki ostraceni,pa izadje na prepucavanje.Platni razredi ok,samo to ce jako tesko ici u Srbiji,decenijama zaposlavanje na Rodbinsko,Partijsko,Ortackoj liniji,ne moze se lako resiti,ali to se mora resiti definitivno. Povecanje plata ce ici parcijalno,odnosno politicki,opet ce se dati penzionerima krajem godine 5.000-10.000 pomoci,i verovatno policiji i medicinskom osoblju,ostali ce cekati drugi krug.E tu je ona nepravda,sto ce neki paraziti iz kancelarija dobiti isto ako ne vise od ljudi koji stvarno rade u tim drzavnim preduzecima,ali to je decenijsko nasledje Srbije na zalost.

  5. Smanjenje javnog duga koji je bio skoro 80 % na ispod 50 % je veliki uspeh .

  6. Povećanja plata i penzija je već bilo u ovoj godini i biće još jedno povećanje do kraja godine,šta i kome nije jasno?

  7. Ma šta vi iz fiskalnog saveta znate?
    Ako sam mogao da ukradem doktorat i niko mi nemoze ništa mogu i da povećam plate i penzije po želji velikog strma VUCICA.
    I ovako neće još dugo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.