Fiskalni savet protiv trošenja budžetskog novca

Ostavite komentar


  1. Fiskalni savet je definitivno deo bankarskog lobija. Srbija je jedina država koja svojim gradjanima nije pomogla u vezi švajcarskih kredita.
    Sve države u okruženju su to uradile ore nekoliko godina.

  2. Napokon nesto logicno a da se samo ne sapuce – sasvim logicno da se sa javnim parama ne moze selektivno pomagati jedna grupa ljudi na ustrb druge – jer ce oni po tome da se kasnije jave i traze izjednacavanje prava.
    A zasto se uopste pomaze bankama koje treba ovo u potpunosti samostalno da regulisu???

  3. Apsolutno se slažem sa mišljenjem fiskalnog saveta, ali na žalost naš narod još uvek nema svest o tome da su budžetska sredstva naše pare koje su poverene Vladi ( a ne predsedniku!?) da sa njima raspolaže na način koji je najsvrsishodniji za taj isti narod, kome se direktno iz džepa uzima da bi se punio budžet.

  4. hocu i meni drzava da otplati dug za struju i poreze dokle diskriminacija i krsenje ustava

  5. Ocito je vlast u opasnoj panici jer se odlucuje da parama budzeta regulise pitanje oko 17000 gradjana koji su sami krvci zbog situacije u kojoj su se nasli. Odlicno se scam koliko su zvanicnici iz NBS, a i drugi upozoravali na mogucnost, da se tada povoljna sitaucija za kredite u svajcarcima, dramaticno promeni. I sada, svi gradjani treba da placaju posledice alavosti jedne neodgovorne grupe ljudi. Usput, zasto to ne resavaju banke i zainteresovani gradjani bez davanja para iz budzeta. Ocito da AV trazi srednji put tako sto se nece zamerati stranim bankama, a udovoljice „svajcarcima“ (i dobiti nove glasace), ali sve mi to placamo. Zasto?!

  6. Ko je taj Fiskalni savet da prkosi vođi? On je vlasnik Srbije i kao takvog ga moraju svi poznavati. Nisu bitne samohrane i bedne majke, nisu bitni goli i bosi, gladni i žedni, važno je spasiti one koji su natrčali na jeftine kredite, a i to nisu uspeli da isplate. Zašto da ga isplate kada imaju svog donatora ili sponzora tuđim parama, vođu. Bolje je i ovo u odnosu kada je sponzorisao sa tri miliona dolara, kampanju Hilari Klinton. Ona izgubi izbore, a naše pare odoše u ruke najvećeg zločinca Srbije Bila Klintona. S druge strane, Vođa od penzionera je oteo osamsto miliona evra, a još ostala neka para. Za uzvrat, vlasnici kredita u francima, poželjno bi bilo da popune prazna mesta na mitingu lutajućeg karavana „Budućnost Srbije“ 19. aprila u Beogradu, uz to dobiće po sendvić i vodicu. Koalicija…?

Ostavite komentar


Ekonomija

generalštab 2024

Projekat „Generalštab“: Tri čoveka, dva potpisa, jedna fotografija i kratka vest

Sada i zvanično: zgrada Generalštaba ide u ruke Trampovog zeta Džareda Kušnera. Ugovor o revitalizaciji tog objekta potpisan je u Vladi Srbije, ali ispod radara javnosti, uz brojne nejasnoće, iako je nadležni ministar Goran Vesić obećao punu transparentnost. Ekološki ustanak poziva građane, ali čak i pripadnike Vojske Srbije, da ne dozvole rušenje i pretvaranje Generalštaba u ekskluzivan hotel.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.