Forbs uvrstio Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje 1Foto: Predrag Mitić

Poznati američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje turistima željnim da posete manje poznate evropske destinacije, a uz našu zemlju na svojevrsnoj top listi nalaze se i Moldavija, Letonija, Slovačka i Crna Gora.

Uz ilustraciju na kojoj se našao Hram Svetog Save, Forbs svojim čitaocima koji vole da posete destinacije „van uobičajenih turističkih staza“ preporučuje da dođu i u Srbiju koja je, kako navode, puna prirodnih izvora tople mineralne vode i može da se pohvali banjama svetske klase, koje privlače posetioce iz cele Evrope.

„Vrnjačka i Ribarska banja se posebno ističu kao popularne destinacije za odmor i opuštanje“, navodi Forbs.

Preporučuju se i posete gradovima sa istorijskim nasleđem, poput Niša ili Novog Sada, uz napomenu da je prvi rodni grad rimskog cara Konstantina a da je drugom nadimak „Srpska Atina“.

Forbs uvrstio Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje 2

„Nijedan posetilac ne bi trebalo da propusti posetu Beogradu, jednom od najstarijih gradova Evrope, koji ne samo da je pun arheoloških iskopina, već ima i ‘živahnu scenu’ za ljubitelje hrane i pića“, piše Forbs.

Naglašava se da u vreme pandemije svaki turista treba da bude oprezan i da pre odlaska u inostranstvo proveri epidemiološku situaciju i preporuke američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari