Fortenova grupa nastavlja pregovore o prodaji fabrika smrznute hrane 1Foto: Pixabay/ElasticComputeFarm

Fortenova grupa, naslednica Agrokora, saopštila je danas da nastavlja pregovore o prodaji fabrika koje proizvode smrznutu hranu, među kojima je i Frikom iz Srbije.

Kako je navedeno, „nakon što je primila niz neobavezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, pozivom određenom broju odabranih ponuđača da započnu sveobuhvatnu analizu privrednog društva koje je predmet moguće transakcije, Fortenova grupa je odlučila da nastavi sa sledećom fazom postupka prodaje“.

Očekuje se da će postupak sveobuhvatne analize biti završen do kraja ove godine.

„Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu delatnost zamrznute hrane. Sve kvalifikovane neobavezujuće ponude dolaze od kompanija s izuzetnim investicionim i operativnim rezultatima u prošlosti. Srećni smo što ćemo u postupak sveobuhvatne analize ući sa nekoliko izuzetno snažnih potencijalnih partnera“, rekao je glavni finansijski direktor Fortenove grupe Džejms Pirson (James Pearson).

Krajnji cilj Fortenove grupe je, po rečima glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fabrisa Petruška, osim maksimalizovanja vrednosti, odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljem razvoju proizvodnje zamrznute hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari