Galenika dobila distribuciju proizvoda španske kompanije 1Foto: Galenika/PROMO

Farmaceutska kompanija Galenika saopštila je danas da je uspostavila partnerstvo i ekskluzivni ugovor sa kompanijom Kantabrija labs (Cantabria Labs), jednim od vodećih španskih proizvođača dermatoloških brendova.

Galenika će preuzeti generalnu distribuciju njihove premijum dermokozmetike za tržišta Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Galenika je prošle godine, samo u Srbiji, lansirala 25 proizvoda, a tokom 2024. planira lansiranje čak 80 novih proizvoda, navodi se u saopštenju.

Tokom prošle godine Galenika je pokrenula novi investicioni ciklus čiji je fokus dalje proširenje kapaciteta najsavremenije proizvodnje i zaštita životne sredine.

Od 2023. godine je uloženo 18,8 miliona evra u razvoj tri nove fabrike i rekontrukciju kompletnog internog vodovoda kojim se postiže ušteda potrošnje vode za 10 odsto, rekao je generalni direktor Galenike Vian Markes.

U okviru internacionalizacije poslovanja, tokom prošle godine lansirani su proizvodi u Sloveniji i Hrvatskoj, a otvorena su i predstavništva za tržišta Češke i Slovačke, na kojima se prvi Galenikini proizvodi očekuju ove godine, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari