Gde se u Srbiji zarađuje najviše, a gde najmanje: Koliko zarađujete u odnosu na komšije iz svoje opštine?

Ostavite komentar


  1. „Prosečna neto plata“, „prosečna zarada“ i „prosečna plata“ nisu – ni kvantitaivno, ni (pogotovo) kvalitativno – isti fenomeni/pojmovi, a „ukupna prosečna zarada“ ne postoji, ni kao oksimoron!

  2. Ma da, „kukavna sirotinja sa juga“ preplavila olimpijsku regiju a kao što oduvek znamo ni u Grčkoj ni bilo gde se ne letuje za dž. Ništa ne znači visina neto zarada dok ne uporedite cene u Beogradu sa ostalim mestima pa da vidimo kome više (za)ostane u džepovima.

  3. Statistika je čudo. Jorgovanka zaradjuje oko 900.000 din.mesečno, a ja 60.000. Nas dve zaradjujemo u proseku po 480.000 dinara. A u stvari ona mesečno zaradjuje više nego ja godišnje. Statistika je glupost, stvorena za zabavu širokih masa.

  4. To nije prosečna plata, već nerealno pumpanje podataka, da bi se Srbija prikazala kao ekonomski tigar. Prosečna plata je ona koju zaradjuje radnik koji ima srednju platu od svih stanovnika Srbije. Dakle ako ima npr. 4 miliona zaposlenih, mene zanima kolika je plata dvomilionitog zaposlenog po njenoj visini, a to je između 50 i 60 hiljada dinara.

  5. Hm…a koji to procenat prima prosečnu platu?Evo, ja ne primam prosečnu zaradu,a radim sa fakultetskom diplomom,a možete zamisliti onda primanja sa srenjom i višom.

  6. Draga Rozalija, kad čujem ovakvo rezonovanje jasno mi je zašto ste malo plaćeni.

  7. U realnosti, jedno 30ak % manje, ali dobro…
    Čujem da se ‘dole’ od te bede skine 10.000 i vraća u stranku.

  8. Rozalija, nije kriva statistika već autor. Nisu date medijana, percentili, ekstremi itd. koji bi dali mnogo jasniju sliku o platama u Srbiji.

  9. Највеће зараде су у јавном сектору,где се најмање ради,или се можда варамо?!

  10. Понављамо!
    „Највише се зарађује у јавном сектору, где се најмање ради, или се можда варамо?!“
    П.С.- „Моле се запослени у јавном сектору,
    да користе десну страну ходника,да не би сметали онима на левој страни,који раније
    иду кући!“

  11. Натпис на улазу у јавном сектору, где се најмање ради:
    „Моле се радници који касне на посао,
    да користе десну страну ходника,да не
    би на левој страни ходника сметали онима који раније иду кући!“

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.