Geoks definitivno zatvara fabriku, bez posla 1.200 radnika

Danasu potvrđeno da italijanska fabrika obuće napušta Srbiju

Ostavite komentar


  1. Namirisali da se srpskom Bogu Sunca bliži kraj, sledeći je Leoni, pa Jura, pa Aptiv, pa onaj Šubert iz Kruševca, pa Lir, itd, itd … Svi oni kojima je ovaj lud i bolestan čovek davao NAŠE PARE, će otići bez pozdrava. A lepo je mogao da da sve te silne subvencije domaćim preduzetnicima i da budemo kao Švajcarska. Ali, lopov zna kako treba. Užas, užas, užas !!

  2. Od subvencija stranim investitorima bolja je pljačkaška privatizacija. Odmah svi na biro, a ne da se muče radeći 5 celih godina.

  3. Sada radnici sa porodicama da se jave „sindikalnim vođama“ i da od njih teaže platu i izdržavanje. „Sindikalci“ su zbog političkih poena nagovarali na pobune i štrajkove i tako ostavili radnike bez primanja. Sledeći je na redu Kragujevac.

  4. „..bez posla 1.200 radnika..“
    – Znači, 1.200 sigurnih glasova manje….

  5. Istrosili subvencije za plate radnicima iz nasih dzepova pa kad treba sami da placaju plate kupe prnje.

  6. A kad su otvarali fabriku drzava im daka pare za radnike koje zaposle . A sad cao djaci uzelu par I kraj

  7. Sto ne podelise obucu radnicima, mogli bi kasnije da zive od toga.
    Tako rade dobre firme.

  8. Šta je tu novo i neobično? Odradili su onoliko koliko su morali,maksimalno iskoristili ono što im je država dala , silan novac stavili u svoj (i još nečiji džep) i sada dižu sidro. Slika i prilika našeg ekonomskog tigra.

  9. Da li znate da su plate zapisničara u sudovima i tuzilastvima 38.000.00 dinara a posao rudarski u platu je uračunat i topli obrok i regres

  10. Dobili ste ono za sta ste glasali. Idu novi izbori…pa ajde ponovo izglasajte iste likove. Cist mazohizam…

  11. Sasa@ tacno tako! To ce se desavati i u drugim gradovima! Dok im je vidja placao kao kapitalna investicija cim nestalo para za placanje pokupe pinkle i odu !! Nadam se da ce se otpusteni setiti ovoga kad bude gkasanje? Ili mozda budu ponovo navuceni na isto !

  12. 1200× 9000evra= propast Srbije
    Imate li hrabrosti predsedniče svih predsednika da se ponovo kandidujete na istu funkciju !

  13. Kad bi se ja pitao toliko pare nebih dao strancima da otvaraju firme u Srbiju nego bi svakom radniku dao po 10000eura da krene u avoj biznis ili stocarstvo .poljoprivredu i td gde ce sa tim parama da izdrzava jos najmanje 5 clana porodice.Jer na jug Srbije inzvaredmo uspeva izasad borovnica .malina .povrce i stocarstvo.

  14. Neka opet glasaju za Vučića da im otvara fabrike za robove, koliko sam proverila, on je tamo dobio 90% na poslednjim izborima.

  15. Sve strane firme dolaze zbog subvencija,10.000€ po radnom mestu,a švajcarska firma za čokoladu,dobila je rekordnih,koliko se zna, 145.000€ za svako odvoreno radno mesto!A kada se pare potroše – zdravo đaci!-A jeftina radna snaga 200-250€,je ukras za tortu!

  16. Da su dali nama koji zivimo ovde toliko para pa nismo mi valjda toliko glupi da neznamo da ulozimo I napravimo neki posao. A ne da budemo robovi u svojoj zemlji e drzavo

  17. Radili onoliko koliko su ti milioni koje su dobili pokrivali plate i ostale troskove.Sada av treba da dade jos nekoliko miliona evra i oni ce ostati jos neko vreme.Svi oni su dosli u Srbiju zbog miliona i povlastica koje dobiju a ne zbog av i ostalih.Strasno je to sto se radi u Srbiji kao nigde u svetu.

  18. Sve masine koje se pakuje treba kvariti tako da nemogu da se oprave….pa neka nose…..banda

  19. Pa šta sad ce Marinika ,Aleksic,Jeremic i naravno ridji da im nadju drugog još boljeg investitora pa da…..!
    (ako do tad objasne Jeremicu de se uopste nalazila ta fabrika i de je to uopšte u Srbiji to jug da juzno )

  20. Gde ste sada sendvičari da komentarišete ove silne „ulagače“ u Srbiju što ih dovede prvorodjeni a onda jedan po jedan odlaze

  21. Za sve one koji misle da su subvencije Vučićev izum, moram da ih razočaram. To su radile i demokratske vlasti. Medjutim, ono što ne valja je da je nas sadasnji spreman da plati i doplaćuje po svaku cenu samo da bi pokazao kako je uspešan vodja koji dovodi strane fabrike u Srbiju. Kako lepo rekoše neki ekonomisti pre neku godinu, ovde su politika i ekonomija tako pomešani ,da će to da donosi sve više nevolja. I evo ga, pokazalo se tačnom tvrdnja. Odraše nas do kostiju.

  22. Ej ljudi nemoj da se pravite ludi, pa nije Vučić izmislio subvencije za strane gazde da se namame da dodaju u Srbiju. Prelistajte malo internet, da se podsetiti da su to prvi krenuli demokratske vlasti. A ovaj je samo nastavio praksu. Medjutim mogao je da prekine tu praksu ali nije. Lakše je i brze ovako- uzmes novac gradjanima od poreza, taj novac pokloniše bogatom stranom gazdi, koji uzme novac i ode onda dalje sa tim novcem. To su neki (retki, mora se priznati) ekonomisti pre par godina rekla da je u ovom modelu „poslovanja“ politika (politička promocija) preuzela vodjstvo, a od ekonomije tu nema ništa. Nije sto su bili u pravu, nego sto nas bogate strane gazde odrase do kostiju, i to ce tako ići u nedogled

  23. Citam sramne komentare i muka mi je od srpske pokvarenost.
    Vucica vredjati zato sto je pomagao je sramno.
    Odkad je svaka srpska susa ekonomski ekspert? Gde su vam ti domaci investitori?
    Tako je u celom svetu.Vlasnici se sele gde im je zgodno.
    Pa taj iz Geoksa, ako mu nasa drzava nije dobra kao ni Vucic, zasto nisu ostali zbog Marinike i Djilasa?
    Ti sto pljujes naseg Predsednika i Drzavu i u svasta se razumes, navedi i jednog srpskog investitora koji vec nije pokrao zemlju?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.