Geoks dobio duplo više subvencija nego što je platio poreza

Da li je pet godina rada i obezbeđivanja plata italijanske fabrike obuće vredelo 11 miliona evra državnih podsticaja

Ostavite komentar


  1. Kada smo mi glupi, samo treba nastaviti proizvodnju, samo pod drugim brendom.
    Ali kod nas nema ko da organizuje

  2. Ako postoji fabrika, ako postoji oprema, da li ima neko pametan pa da pokrene proizvodnju, sto rece @Jovan, moze i pod drugim imenom ili nema niko sluha, pa mozda bi mogla drzava i toga ko se odluci da nastavi da malo subvencionise za pocetak??? Ziveli

  3. Pitanje za profesora i profesorku: Zar nije bilo bolje da ti ljudi sede kod kuce i dobijaju plate od drzave, odnosno socijalnu pomoc bez da idu da rade, cemu sva ova sarada, to je bezmisleno i ekonomski neopravdano. Mogli su za pet godina da se snadju, ovako su izbaceni na ulicu. nema logike u tome sto pricate, da ste bili preduzetnici videli biste situaciju na drugaciji nacin.

  4. Najbolje rešenje za radnike Geoksa da im se zaplene mašine i sva tehnička roba kao i vozni park. Pa neka onda beže iz Srbije.

  5. Pojašnjenje za one koji predlažu da se proizvodnja nastavi pod drugim imenom. Nema fabrike. Geoks pakuje mašine i odnosi, ostaje prazna hala! U njoj možete raditi bilo šta ako vam vlast-vlasnik dozvoli i ako imate novca za mašine i opremu.

  6. Zvog gomile drzavne administracije naglo rastu plate a doprinosi na plate ekstremno veliki. Gase se sve fabrike i strane i domace

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.