Grad tone na svim poljima 1

Od oktobra 2014.- kad je vlast i ovde preuzela Srpska napredna stranka, Kragujevac nazaduje na svim poljima.

 U poslednje dve godine, naime, u Kragujevcu nije registrovana nijedna investicija: ni gradska ni privatnih, ili inostranih investitora. Izostanak investicionih ulaganja propraćen je i neuspešnom konsolidacijom gradskih finansija, pošto se lokalna vlast enormno zadužuje, i to bez ikakve strategiije ekonomskog razvoja i plana otplate kredita, istaknuto je na jučer ašnjoj konferenciji za novinare odborničke grupe Zajedno za Šumadiju u kragujevačkom gradskom parlamentu. Nije zabeležena nijedna investicija, kako grada, tako i privatnih investitora.

Odbornici ZZŠ su  ustvrdili da je kao mehur od sapunice nestao i mit o dugovima vlasti Zajedno za Šumadiju i njenog lidera i bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, što je bila „jedna od najvećih naprednjačkih obmana koju su kao mantru ponavljali u svojim kampanjama pred nasilno rušenje vlasti ZZŠ, ali i u predizbornoj kampanji.“ Komunalni sektor je, smatraju u ZZŠ, podvrgnut eksperimentima gradskih funkcionera i nestručnih direktora od kojih su pojedini izabrani na nezakonit način. Otuda su usluge komunalnih preduzeća „na najgorem mogućem nivou“, dopk su njihovi radnici „neredovno i slabo plaćeni“ i, uz to, „izloženi stalnim pritiscima i prenjtnjama otkazom.“

-Pored ekonomsko-privrednog nazadovanja, Kragujevac doživljava i svojevrsnu kulturnu marginalizaciju. Grad sve više postaje jedna sumorna i neprimetna varoš, bez vidljive želje da iz tog sivila izađe. Toj sumornoj slici doprinosi i kriza kragujevačkih medija koji su pred gašenjem. Lokalna vlast se opredelila da netransparento vođenje grada, te je nizom sumnjivih i nezakonitih radnji satrla i kragujevačke medije, tvrde u zajedno za Šumadiju, uz napomenu da je i kraggujevački sport u katastrofalnoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari