Građani će plaćati struju za RTB Bor i dugove za Srbijagas

U 2017. godini subvencije za investitore dostići će 12,3 milijarde dinara; Među dobitnicima su Fijat, Er Srbija i još 31 firma, ali pojedinačni iznosi ostaju tajna * Poreski obveznici će umesto Srbijagasa izmiriti dug NIS-u od čak 61,5 miliona evra
Budžet za narednu godinu stabilan, ali država i dalje troši na gubitaše kao i ranije

Ostavite komentar


  1. Bas me interesuje dali se i kako u "svoj" resor (u)mesa i "zrenjaninska perjanica" goran knezevic ! Njegov "doprinos" u resavanju problema u privredi ce biti….hahahahahahahahahahahahaha…ma daaaaaaj !! Oni privreda k““o Tarzan i ping-pong !!!

  2. Poštovani novinari, mogli biste da proverite preko koje firme i ko uvozi rudu za Bor, inače sa najnižim procentom bakra. Pominje se neka lična karta.

  3. Država je poklonila Nis i ležišta domaćeg gasa i sada proziva Srbijagas koji je primoran da kupuje "domaći" gas od Rusa i sa njim održava socijalni mir u propalim preduzećima.

  4. Hranimo gubitaše a mi možemo da obesimo kožu na šiljak. Dokle će ovaj narod da ćuti?

  5. Znaci, gradjani moraju da placaju vasu kupovini socijalnog mira kako biste ostali na vlasti, kada ste svesno pravili gubitke tih firmi! Sram da vas bude, vi ste politicki olos i nesposobna banda.!

  6. Drzava se trudi da sacuva nase nekadasnje gigante, da jesu gubitasi , ali trebaju se pohvaliti napori Srbije da ih odrzi u zivotu i da sacuva radna mesta tih ljudi koji tamo krvavo zaradjuje svoje parce hleba.

  7. Naravno, plaćali smo to i za vreme Tita, i Miloševića, i Djindjića, i onih posle njega, Živkovića, Koštunica, Tadića, Cvetkovića , zašto je sada to čudno?

  8. I u vrdme DOS i demokrata narod je izdržavao RTB i mnoga javna preduzeća, zato je ovo od Danasa pokušaj podmetanja problema koji je tu pola veka.

  9. Kada je Tadić bio vlast on je ukinuo davanje iz budžeta svim javnim gubitašima pa je zato i izgubio vlast ???

  10. Dugove će plaćati očajnici , bivši građani , koji su sačuvali moral,krpeći rupe na bušnim džepovima. Kumovima, zemljacima, partijcima, preletačima, polupismenim ljigama,diletantima i lažovima je sve bolje i bolje. Oni ništa ne plaćaju, samo naplaćuju!

  11. Samo vi kljukajte masne guske u Er Srbiji platama od 20-30 hiljada dolara po glavi stranog gubitaškog menadžera, ali i njihovih SNS saradnika i sponzoruša koje Kaligula i njegova svita svakodnevno šalje u ovu kompaniju na izmišljena radna mesta… A ti, narode, i dalje glasaj za sopstvenu propast, za bolje i nisi…

  12. Nisu imali drugog izbora, kad je rec o RTB Boru trazice se strani partner kako bi taj sistem opstao.

  13. Problem javnih gubitasa mora se resiti sto pre. Jedan od nacina je pronalazenje strateskog partnera i bolje korporativno upravljanje.

  14. Pa dajte ljudi, pa kakva bi mi bila drzava a da ne pomognemo nasim preduzecima. Svakom treba pruziti sansu i ruku za spas.

  15. U Tadićevo vreme niste smeli ni da spomenete gubitke budžeta na javna preduzeča.

  16. Kao prvo, gradjani nece morati da placaju struju za rtb, jer rtb redovno izmiruje svoje dugove. Drugo, nikome nije smetalo kad je rtb gradio i ulagao u sve delove Srbije, tada su svi cutali, kada se iz rtb izvozilo tone zlata i niko ne zna gde su zavrsavale. Trece, i sam premijer zna koliko je rtb bitan ne samo za jedan grad, ili okrug, vec za celu Srbiju, zato stecaj ne dolazi u opciju, vec mora da se nadje strateski partner i verujem da ce se i naci.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.