Građani Srbije u proseku provedu nezaposleni od 23 do 25 godina

Podaci Svetske banke

Ostavite komentar


  1. I sta uopste znaci ovo istrazivanje? Eto, moze se npr. kazati da sto su gradjani jedne zemlje duze nezaposljeni znaci da se vise skoluju I bave pisle zahtevnim poslovima.

  2. Cekajte malo. Ako je prosek godina zivota u srbiji recimo 70 godina hocete da kazete da prosecan Srbin provede zaposlen 47 godina za muskarca ili 42 godine za zene!? Garantujem da nesto nije uredu u ovoj kalkulaciji. Cak i da smanjimo zivotni vek na 65 godina, koliko ljudi ima 42 godine radnog staza?

  3. Nejasno je na koji se uzrast ova nezaposlenost odnosi, tj. da li se odnosi na radno sposobno stanovništvo (dakle od 18. do 65. godine). Ili se misli na celokupan životni vek stanovništva određene države. Ovako napisano, zaista nije razumljivo.

  4. Ovo istraživanje je za nagradu. Ustanoviti nagradu najglupljeg teksta. I narod sve proguta. Naslov treba da glasi. „Radni vek“ on se večinom odrađuje na osnovi proseka fizičkih sposobnosti građanina i on je većinom 65 godina.
    Znači od 65 godina miškarac provede na birou 1/3 ili 23 godine, a žena 25. E to je Srbija i njena radna efikasnost.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.