Gradnja fabrike „Leoni“ u Kraljevu teče po planu 1Klement Saks Foto: Z. Nikolić

Generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“ Klemens Saks danas je u pratnji gradonačelnika grada Kraljeva Predraga Terzića obišao radove na parceli na „Ratarskom imanju“ gde je u toku izgradnja fabrike ove kompanije.

Klement Saks je u februaru ove godine najavio početak gradnje fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će, kako je tada rekao „biti posla za 4.000 do 5.000 radnika“. Vlada Srbije proglasila je izgradnju i otvaranje ove fabrike za projekat od nacionalnog značaja i shodno tome grad Kraljevo im je poklonio plac od 13,5 hektara.

Radovi su počeli početkom avgusta ove godine i izvodi ih preduzeće „ČIP“ d.o.o iz Prokuplja, koje je izgradilo je sve fabrike „Leonija“ u Srbiji a ukupna vrednost investiciju u Kraljevu biće oko 60 miliona evra. Na gradilištu nove fabrike bila je i Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje koja je, odgovarajući na novinarska pitanja,između ostalog rekla da se kompanija „Leoni Srbija“ obratila ,krajem jula, ovoj filijali iskazavši ,u prvi mah, potrebu za sto radnika, operatera za rad u proizvodnji kao i za jedan broj mašinskih inžinjera.Filijala je sprovela procedure i obvestila preko 350 lica,selektovano je njih 160 od kojih je ,njih 13 već na obuci u fabrikama ove kompanije u Nišu a zatim i u Rumuniji, a uskoro će im se pridružiti još njih dvadesetak.Prijave za zapošljavane u „Leonijevoj“ fabrici u Kraljevu su i dalje otvorene i za rad u ovoj kompaniji vlada veliko interesovanje. Ovo je,bez sumnje lepa vest ako se zna da je u pitanju prva,nova,veća fabrika koja se gradi u Kraljevu posle više od tri decenije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari