Gradonačelnik Kragujevca Dašić posetio kompaniju GOMMA Line 1Foto Grad Kragujevac

U okviru redovnih poseta privrednicima Kragujevca, gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić posetili su danas kompaniju GOMMA Line, lidera u proizvodnji gumenih delova za industriju automobila, specijalizovanih vozila i kućnih aparata. 

Kompanija GOMMA Line osnovana je 2007. godine kao kompanija u privatnom vlasništvu. Od samog početka snabdeva evropsko i rusko tržište presovanim gumenim proizvodima, kočionim crevima i ekstrudiranim zaptivnim profilima. Kompletna proizvodnja je orijentisana na izvoz od čega je 85 posto klijenata iz sektora auto industrije. Danas, pored proizvodnog pogona u Kragujevcu koji je relociran i prostire se na 6500 kvadrata, proširen je i pogon u Toljatiju koji se od 2019. godine nalazi u Specijalnoj ekonomskoj zoni. 

– Redovni susreti sa privrednicima služe nam da zajedno na najbolji način kreiramo povoljno poslovno okruženje. To je ujedno i prilika da se upoznamo sa problemima sa kojima se susreću privrednci, da sve ono što je u oblasti i mogućnostima lokalne samouprave usmerimo na stvaranje povoljnog privrednog ambijenta, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. 

GOMMA Line je inače prva srpska kompanija koja je počela da radi za FIAT. Kvalitet proizvoda garantuju sertifikati IATF 16949, ISO 90001  i ISO 14001. Gradeći poziciju pouzdanog i stabilnog dobavljača 2012. godine Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije dodelila je preduzeću nagradu Izvoznik godine, a 2014. godine dobitnici su Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca.

– GOMMA Line je firma koja je igrač na tržištu automobilske industrije -globalno, kazao je generalni direktor Milan Protić. To znači da veliki deo naših repromaterijala i gotovo celokupna proizvodnja završe negde na svetskom tržištu. Samim tim i uticaj konkurencije na nas je prilično veliki, posebno ako se ima u vidu i  težak period iza nas oličen u 2020. godini i kovidu i postkovid varijanti a to je 2021. godina. S druge strane imamo veliku pomoć lokalne samouprave sa kojom imamo jako dobru saradnju i očekujemo da će ta saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. 

Njihovi pogoni u Kragujevcu i Rusiji sa 200 radnika opslužuju više od 40 kupaca automobilske, kamionske i traktorske industrije, kao i proizvođače kućne tehnike. Kao regionalni lider u proizvodnji gumenih delova,  GOMMA Line je otvaranjem dva nova prodajna predstavništva u Italiji i Francuskoj proširio svoje prisustvo u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari