Gradsku imovinu u Novom Pazaru neće ni u pola cene 1

Gradska uprava u Novom Pazaru, dve godine, pokušava da proda poslovni prostor u centru grada.

Do sada su, pet puta raspisivani javni oglasi za prodaju i svi su propadali, jer nije bilo zaiteresovanih kupacam čak, ni sada kad su cene umanjene skoro za 50 odsto u odnosu na prvobitne od pre dve godine.

Na prodaju je ponuđen poslovni prostor, u pešačkoj zoni, u kojem su smeštene kancelarije tri komunalna preduzeća i jedan ugostiteljski objekat.

U zgradi gde se nalaze uprave komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ „Gradska čistoća“ i „Gradska toplana“, na prodaju je ponuđeno 12 kancelarija.

Na prvom spratu tog objekta oglašeno je pet kancelarija ukupne površine 96 kvadratnih metara. Početna cena je 332 hiljade evra, a pre dve godine nuđene su za 686 hiljada evra.

U prizemlju je sedam prostorija površine 186 kvadrata. Na prvoj prodaji nuđene su po ceni od 1.330.000 evra, a sada za manje od pola, 644 hiljade evra.

Prostor u kojem se nalazi ugostiteljski objekat, površine 58, 8 kvadrata, od 353. 100 evra, na poslednjem oglašavanju stigao je do početne cene od 197 hiljada evra.

Posle nekoliko ponovljenih javnih oglašavanja, nove vlasnike dobili su lokal od 17, 4 kvadrata, u kojem je bio restoran brze hrane i zgrada i plac na RTV Novi Pazar.

Restoranski prostor prodat je za 133. 980 evra.

Plac od 10,5 ari i zgrada RTV Novi Pazar od 1.755 kvadratnih metara prodata je za 701.360 vra. Na tom prostoru gradi se stambeno-poslovni kompleks, čiji vlasnik je i jedan od članova konzorcijuma, koji su pre osam godina kupili tu medijsku kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari