Deseti "jubilarni" požar autobusa GSP-a: Havarije vozila javnog saobraćaja sve ozbiljnije 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Od početka godine, skoro da ne prođe mesec dana, a da se ne pojavi vest o tome da se neki od autobusa GSP-a zapalio dok je vozio putnike ili da se jednostavno prepolovio ili da je došlo do nekog drugog dramatično ozbiljnog kvara. Poslednji put ove nedelje, kad je postignut svojevrsni rekord: Na istoj liniji – 511, i na istom mestu – Obrenovačkom putu u jednom danu su se zapalila čak dva autobusa, prvo uveče, a zatim i ujutro, kako su prenelo više medija. Tokom 2023. do sada je zabeleženo čak deset slučajeva u kojima su goreli autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Ali ovo nisu jedini „pehovi“, GSP-a. Požarima treba dodati na primer i autobus na liniji 65 koji se početkom decembra bukvalno prepolovio u toku vožnje kod Mašinskog fakulteta.

N1 je krajem oktobra objavio da je od početka godine izgorelo sedam autobusa GSP-a u Beogradu, a u međuvremenu se desilo više požara na još tri autobusa, od kojih je jedan požar izbio na liniji 351 krajem novembra u Ulici Vojislava Ilića kod Plavog mosta.

Sredinom septembra se zapalio autobus na liniji 511 u beogradskom naselju Železnik, dok se krajem oktobra na Brankovom mostu zapalio na liniji 704, pa je jedna strana mosta bila zatvorena za saobraćaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari