Guberinić: CarGo pokazuje važnost zaštite konkurencije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. re: CarGo pokazuje važnost zaštite konkurencije u Srbiji

    Ne bi Al AV brinuo o konkurenciji da nije go!

  2. Kako bi bilo kada bi se vlasnici auto-perionica pobunili protiv postavljanja samouslužnih. Naravno da nemaju mogućnost jer ih ne štiti zakon kao taksiste i nemaju mogućnost da blokiraju grad. Isto tako u svim tim ručnim perionicama radi više radnika nego taksista u Beogradu. Ali samo za taxiste važi zaštita. Ako je klijent zadovoljan (mnogo više sa car go nego taxijem) a svako je platio , klijent (transparentno bez keša), gorivo,porez gde je problem. Stop više sa monopolom jer to samo šteti potrošačima a i kao i svako ograničenje (prohibicija) neko prihoduje a neko se bogati. Ili možda uvesti i taxistima fiskalne,

  3. Hrvatska je jedina država EU gde je tokom donošenja Zakona o prevozu, Uber izdao saopštenje da su u pregovorima sa predstavnicima vlasti kako bi bila doneta nova regulativa prilagođena njihovim interesima.
    Suština je u borbi za 30% od svake vožnje koji Car go uzima a prevoznici dolaze u poziciju najamnih radnika u sopstvenoj delatnosti. A što se tiče konkurencije, ona postoji među udruženjima i to po pitanju kvaliteta, skoro sve koriste aplikacije i čitače platnih kartica. Tu su i limo servis i renta kar, pa ko šta voli.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.