Hodžaj: Kosovo uvelo carine od 100 odsto Srbiji i BiH

Ostavite komentar


    1. Građani KiM su građani Srbije i svi pa i Albanci koriste srpska dokumenta i pasoše za prolazak kroz Srbiju.
      Uostalom, tako nešto bi pogodilo Srbe i Rome sa KiM koji su izbegli ili ostali a da ne govorimo o reciprocitetu.

      1. Ja nisam grajan srbije. Ja sam grajan kosova. Immam kosovski pasos,licnu kartu i putujem preko srbiju sa kosovski licnu kartu. I tu pise ‘republika kosova.

        1. Pa vidite poštovani gospodine, za početak možemo da vam zabranimo prolazak preko Srbije pa putujte preko „braće“ u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Slovceniji ili, preko Makedonije, pa onda Bugarske, Rumunije i dalje na sever. Sa tim pasošem i ličnom kartom možete jedino da čuvate ovce na Prokletijama.

  1. I oni traže viznu liberalizaciju. Treba im jasno reći da vizne liberalizacije nema dok se god uvode ovakve takse i barijere slobodnom protoku ljudi, robe i dobara.

    1. Zemljo,od tebe i Srbije,niko ne trazi liberilizaciju.Oni koji su dali viye Srbiji,dace i nama kosovarima.

  2. Ovo ponašanje spada u tipično „obadanje“?! Oni koji su živeli na selu dobro znaju o čemu pričam. To je ona situacija kada biku uleti muva u „onu“ stvar, zbog čega on podigne rep i počne nekontrolisano da trči i skače odnosno, da se „obada“. Mene ovaj postupak Albanaca neverovatno podseća na taj čin koji nije karakterističan za ljude. Onima koji su živeli na Kosovi i Metohiji, i sa Albancima „delili hleba“, ovo je sasvim prirodna reakcija. To su ljjudi koji jedino poznaju, razumeju i priznaju silu. Kada osete „tvrdo“ niko ne može da bude ponizan kao ovaj narod ali, kada osete „meko“, niko tako surovo i bez ikakvih ljudskih osećaja ne ume da „gazi“. Ko je kriv za ovakvo ponašanje ove kriminalne družine, koja je u politiku uskočila direktno sa INTERPOL-ovih poternica? Naravno, iza svega stoji Velika Britanija i SAD. Ponovo podsećam na momenat osnivanja Albanije, koja je na insistiranje V. Britanije stvorena tek 1912 godine, sa ciljem da bude „trn u peti Evrope“?! Da budu žarač, da budu orudje u rukama ove bivše kolonijalne sile, koja je Evropa, kada joj odgovara, a nije onda kada joj to nije u interesu?! Naravno, stiče se utisak da su SAD glavni kreator svih ovih klimakteričnih postupaka Albanaca ali, iza svega stoji V., Britanija. Siguran sam da će takozvana „medjunarodna zajednica“ zbog ovakvog ponašanja Albanaca ukoriti Srbiju?! Mnogi su dole pronašli sebe, mnogi su kupljeni i ucenjeni, pored onih koji su zaplašeni divljaštvom Albanaca. Medjunarodna zajednica, ma šta se pod tim podrazumevalo, potpuno je bespomoćna na Kosovu i Metohiji. Mislim da je ova situacija otvorila oči i onim poslednjim nevernim Tomama u Srbiji, koji od silne ideološke mržnje za sve krive aktuelnu vlast u Beogradu.

    1. Možda je Srbija kao nokia ali je, u tom slučaju, kvazi država, posprdno nazvana „kosova“, bila slepo crevo.

  3. Albanci samo pokazuju ko su i sta su, nekulturna i razmazena derista koja nemaju pojma kako se ponasa u civilizovanom svetu. Ali nisu samo oni krivi, krivi su oni koji ih podrzavaju sve ove godine i koji su i napravili ovo „razmazeno deriste“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Microsoft 'Startup' project fenefits global firms

Direktor Majkrosofta: Naši proizvodi mogu da nose oznaku „Made in Serbia“

I pored upola manjeg broja oglasa za posao prošle godine, programeri su i dalje traženi i dobro plaćeni, a njihova prosečna plata u januaru iznosila je blizu 280.000 dinara. Direktor "Majkrosofta" Milan Gospić kaže da kompanija već 20 godina posluje u Srbiji, koja je razvojni centar za mnoge Majkrosoftove produkte. Volim da kažem da "Majkrosoft" komotno može da nosi oznaku "Made in Serbia", navodi Gospić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.