Jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji počinje u subotu, otvoriće premijer Ivica Dačić, dok će svečanom akademijom posvećenoj devedesetogodišnjici postojanja Novosadskog sajma, večeras prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovogodišnji poljoprivredni sajam obeležiće nastup više od 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja, koji će predstaviti svoje proizvode i usluge, a zemlja partner ovoga puta je Hrvatska.

– Od posebnog je značaja partnerstvo sa Republikom Hrvatskom, koja ove godine postaje punopravni član Evropske unije – rekao je generalni direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač, najavljujući i brojne novine.

Ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak istakao je da je Hrvatska zemlja partner jednog od najboljih poljoprivrednih sajmova u Evropi i najboljeg u regiji, a ovo partnerstvo je simbolični čin koji će pokazati kako Srbija i Hrvatska treba da sarađuju i u budućnosti.

– Priključenje Hrvatske Evropskoj uniji je velika šansa za zemlje regije, kako u političkim, tako i u ekonomskim odnosima – rekao je Kuprešak. Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović najavio je da će se ministarstvo na ovom sajmu predstaviti kroz više aktivnosti.

– U Hali „Master“ organizovaćemo dežurstva stručnjaka koji će razgovarati sa poljoprivrednicima, podržavamo izložbu organske proizvodnje u Hali 4, a već tradicionalno smo pokrovitelji izložbe stočarstva, jedne od najkorisnijih aktivnosti na Sajmu – rekao je Golubović. Ministarstva poljoprivrede Srbije i Hrvatske organizuju i poslovni forum „Hrana – što nas spaja to nas i povezuje“, kojim će predsedavati ministri Tihomir Jakovina i Goran Knežević.

Poljoprivredni sajam otvoren je od 18. do 24. maja, a radno vreme je od 9 do 19 časova. Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, ulaznica za kolektivne posete 350, a za penzionere i decu od 7 do 12 godina, 200 dinara.

Posetioci s kupljenom ulaznicom će moći da učestvuju u poklon-igri, a darodavac, kompanija „Agropanonka MTZ Finke“ Novi Sad, pokloniće najsrećnijem posetiocu traktor „belarus 82.1“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari