Ima li spasa srpskom stočarstvu?

Pandemija desetkovala stočni fond, ali problemi su dugoročni

Ostavite komentar


  1. Stočarstvu nažalost nema spava, uništila ga je država preko nesposobnih političara koji su donosili odluke za koje nisu kompetentni.
    Korumpirani političari su izdavali dozvole za uvoz stočarskih proizvoda I na taj način uništavali domaće proizvođače I stočare.
    Nesposobni partijski kadrovi su upravljali ministarstvom poljoprivrede donoseći mere I programe Koji nisu adekvatni stanju na terenu I zloupotrebljavajući javne funkcije omogućili da se značajna finansijska sredstva zloupotrebe za partijske kadrove I aktivste vladajuće većine. Nisu uspeli da uvedu mehanizam plaćanje podsticaja za stočarske proizvode na osnovu kvaliteta I naravno količine proizvoda( u ovom slučaju mleka).

  2. Dok se ugrade svi seljaku ostaje rep od zivotinje boga oca nema bliži se dan kad će doći glad . Neupitno je da će se propast poljoprivrede samo ubrzati jer od ove kaste nemozes očekivati ništa dobro što se grbavo rodi vreme ne ispravi

  3. SAmo da dodam oko subvencija u poljoprivredi
    Molim istrazivacko novinarstvo da vidi koliko 1% najbogatijih i najblizih vlasti dobiju % budžeta po mojoj proceni bar 95% celog budžeta dok 99% PG dobije 5%. Proverite slobodno. Kod nas u opštini jedan čovek jak politički i bogat na 10 miljona evra mislim da dobije kao svi ostali u opštini zajedno ima doduše više firmi na članove porodice ali sa 70 god dobio je na 30 god par stotina ha državne zemlje iako ima na 1.000ha svoje zemlje pa subvencije za sisteme navodnjavanja, za podizanje 100ha vocnjaka, protivgradne, za silose i sušare itd itd
    Glavni problem je što lavovski deo poljoprivrednog budžeta dobije uzak krug privilegovanih bogataša. Šta će nekom sa više od 100ha subvencije ili ovi što proizvode krompir pa svake godine dobili za 12 tifona, pa čekaj drugi ne mogu bez veze ni prikolicu da dobiju.
    Da unazad godinama je glavna fora UAP da ti stalno zagube predmet ili papir iz predmeta, moj predmet su godinama zagubljavali ili nikom nije dodeljen, pa prelazio sa ref na referenta, a svaki referent mi krene sa pričom fali jedan papir iako sam im predao sve

  4. Zalosno hrana poskupila duplo a stoka ista cena kazu daju subvencije kako kome neko nije dobijo ni za dve hiljade dvadesetu traziće seljaka al ih neće biti

  5. Problem kompletne privrede, a posebno poljoprivrede je ptoduced nema državne uprave još od polovine hiljadudevetstotinaosamdesetih. Pa su novopečeni bogataši zasnovani na korupciji i rasprodaji naroda i države. Zakonodavna i izvršna vlast ide na ruku uvoznicima. Zakon omogućuje uvoz neispravnog mesa i dampingovanog mleka. Pandlovano meso se uvozi po 2 evra za kg jer mu je u EU istekao rok. Zlatiborac, Matijević I sl. Se enormno bogate a Srbija strmoglavo siromaši. Vlast se skoncentrisala na lične interese sa pogledom prema inostranstvu kad dodaje momenat. Resursi se rasprodaju zemljište uništava i prodaje ili poklanja strancima a narod se bavi parovima i Nevoljom. BDP nam raste 7 posto OD Čega 7 posto? Inflacija 50 posto. Sve je savršeno. Još samo da Srbi nestanu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra "preko noći": Kako je cena projekta "EXPO 2027" odjednom prepolovljena? 10

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra „preko noći“: Kako je cena projekta „EXPO 2027“ odjednom prepolovljena?

Projekat "EXPO 2027" od odluke da bude dodeljen našoj zemlji sa sobom vuče određene nepoznanice, a jedna od najvećih jeste koliko će Srbiju ova izložba koštati i šta će ti troškovi obuhvatati. U skladu sa tim "velom tajne" ide i najnovija procena ministra finansija Siniše Malog, prema kojoj je cena ovog projekta smanjena za više od pola prethodno predviđene.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.