Index.hr: Sudar ekonomskih luzera – Hrvatska i Srbija se prepiru koja je bolja u regionu, a privrede obe države su bedne

Ostavite komentar


  1. Po podacima Svetske Banke BDP po glavi stanovnika u Srbiji 2021. godine je iznosio $9.215, u Hrvatskoj nešto preko $17.000. Autor navodi bitno drugačije podatke a ne navodi izvor. Svejedno, tekst uglavnom oslikava realno stanje

  2. Nikakvo poredjenje Srbije sa Hrvatsko ne stoji.Hrvatska duplo manja i duplo razvijenija

  3. Sve države potekle sa bivšeg SFRJ prostora su nula, uključujući i Sloveniju.
    U njima je sada lošije nego što je bilo u vreme SFRJ.

  4. Od Vukovara do Zagreba nema pet fabrika da rade.To Vam je pola Hrvatske.Iz Slavonije nije otisao samo onaj ko nije mogao.Tako je i od Zagreba do Dubrovnika.Od onolikih brodogradilista svetski poznatih ni jedno ne radi kako treba.Jedino im je turizam na zavidnom nivou.Ostalo blegi ocaj.

  5. Ne znate šta je razrušena i loša privreda. Setite se pljačkaške privatizacije i majstora koji su uništili sve što je valjalo.

  6. Hrvatska je na nivou industrijskog razvoja iz dve hiljaditih. Od tad se slabo kreće. Turizam joj je glavna energija. Srbija je u neviđenom usponu. Infra struktura i privreda su u neviđenom usponu. Tek stižu benefiti.Srbija ima čak i par milijardi od turizma. Ali autor je po malo i u pravu. Oboma pomalo odgovara zaoštravanje zbog treninga glasača i patriotizma.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.