Inicijativa: Protiv zagađenja vazduha subvencije za kupovinu bicikala

Ostavite komentar


  1. Vodom fs de biciklama podsmevate piskavica snimak iz Flajburga ož nemačke da vidite ds se uz gradu više voze biciklaža nego automatski nez obzira na vremenske prilike

  2. Podrzavam pod uslovom da onaj ko dobije subvenciju pet godina nema pravo na naknadu troskova prevoza do posla.

      1. A sta je sa putnim troskovima???….Biciklisti po misljenju dr Malog i knjizevnika Vesica, nemaju pravo na troskove prevoza….Sramota….A gusimo se u smogu i dimu…..

    1. Koji komentari…. Ma dajte subvencije ljudima da otkupite 10000 golfova 2 i keceva, stojadina itd koji se jos voze, jer ta auta zagadjuju nenormalno a ima ih jos mnogo. I kontrolisana reciklaza. Koliko jos ima VW auta , golfova, passata starih 25 i vise godina??? Sklonite ta stara auta, Euro 0 standarda kojih ima sigurno 30000 jos na putevima.

    2. a oni koji rade u gradu u kome stanuju i koriste automobil za odlazak na posao treba da ostanu bez prava na trošak prevoza.
      Inicijativa za subvencije za kupovinu bicikla jeste dobra, trebalo bi da se proširi na sve gradove i opštine.
      Poblem je što automobili nisu baš toliki zagađivači kolikim se predstavljaju, jer leti nemamo kiše, a nema ni zagađenja kakvo imamo kada krene sezona grejanja na mazut, prerađeno ulje, ugalj i drva. Svi mi koji koristimo pumpicu znamo koliko nam je bolje kada neki od komšija shvati da mu je isplitavije grejanje na gas, pa odustane od uglja i omogući nam prijatniji život. Problem je što se kod nas redovno izbegava rešavanje problema, nego se uvek ide na kozmetičke promene.

Ostavite komentar


Ekonomija

Treća konferencija "InterConnect 2024" 17. i 18. aprila 10

Treća konferencija „InterConnect 2024“ 17. i 18. aprila

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas domaće i firme iz regiona da se prijave za treću konferenciju "InterConnect 2024", koja se 17. i 18. aprila održava u Beogradu, a na kojoj će 17 kompanija iz Nemačke, Slovenije, Švedske i Bosne i Hercegovine tražiti dobavlječe koji dolaze pre svega iz sektora metaloprerađivačke industrije, industrije gume i plastike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.